back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μ. Θεοδωρακοπούλου: Διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, αλλά χρειάζεται και διπλάσιο προσωπικό για τη λειτουργία τους

Διαβάστε επίσης

13-12-2021

Στη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας, ακόμα και απ όσους έχουν εμβολιαστεί, δεδομένης της αυξημένης θνητότητας από το τρίτο πανδημικό κύμα, αλλά και του συναγερμού για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αχαρτογράφητης μέχρι στιγμής παραλλαγής Όμικρον, αναφέρθηκε η Μαρία Θεοδωρακοπούλου.

«….Η αύξηση του συνωστισμού λόγω των εορτών, αλλά και οι διάφορες γρίπες, επιβάλλουν να μην ξεχνάμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας, δηλαδή να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τις αποστάσεις. Είναι απαραίτητο να προστατευθούν όλοι οι πολίτες. Πρέπει να προσέχουν και αποφεύγουν τον συνωστισμό ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί» είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως εξήγησε «οι συνοσηρότητες και τα υποκείμενα νοσήματα δεν αποτελούν μοναδικό κριτήριο για την επιδείνωση της κατάστασης του ασθενούς. Ακόμη και κάποιος με ελεύθερο ιστορικό, ενδέχεται να μην μπορεί να χτίσει τις απαραίτητες άμυνες για την επιβίωσή του».

Σε σχέση με τους θανάτους που έσπασαν το φράγμα των 20 χιλιάδων στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι «Σε αυτό το κύμα της πανδημίας η θνητότητα είναι μεγάλη και περισσότερο αυξημένη, σε σύγκριση με τα προηγούμενα… Η κατάσταση είναι δύσκολη, χωρίς ακόμα να διαφαίνεται κάποια κάμψη ή επιπεδοποίηση» πρόσθεσε, λέγοντας πως «Ο ιός μας τριγυρίζει και υπάρχει μεταδοτικότητα, αφού είναι πιο επιθετικός με επιπτώσεις όχι μόνο στους πνεύμονες, αλλά σε περισσότερα ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού».

Για τις ΜΕΘ,  η κυρία Μαρία Θεοδωρακοπούλου σημείωσε ότι «έχουν μεν διπλασιαστεί, ωστόσο και το προσωπικό θα έπρεπε να είναι διπλάσιο ώστε να λειτουργήσουν».
Μιλώντας με αριθμούς, είπε ότι «για κάθε κλίνη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, χρειάζονται 6 με 7 νοσηλευτές κι εμείς έχουμε 2, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα