back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε 12 λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι στα ανοιχτά του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η εστία του σεισμού εντοπίζεται στα 33 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Καρυών και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί αρκετοί μετασεισμοί.

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τους μη εμβολιασμένους, έστω και με μία δόση, πολίτες άνω των 60 ετών, καθώς αύριο ξεκινά η διαδικασία των τελικών διασταυρώσεων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, για τις βεβαιώσεις προστίμων. Κατ’ εξαίρεση το πρόστιμο τον Ιανουάριο είναι 50 ευρώ και από τον Φεβρουάριο και κάθε μήνα, 100 ευρώ.

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, υγειονομικοί από άλλα νοσοκομεία, μέλη συλλόγων γονέων και κάτοικοι της περιοχής. Η κινητοποίηση έγινε για να εκφραστεί η αντίθεση στη μετατροπή του νοσοκομείου σε ένα mega εμβολιαστικό κέντρο και στην εξαίρεσή του από τις εφημερίες. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως δεν είναι αντίθετοι στο να γίνονται εμβολιασμοί, αλλά ζητούν να μην φύγουν από τις εφημερίες και να συνεχίσουν να προσφέρουν στο σύστημα Υγείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Αυξημένη η κίνηση στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Ερμού, καθώς ανοικτά ως τις 6 μπορούν να είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των χειμερινών εκπτώσεων.

Αναχωρεί άμεσα από την Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Αυστραλίας να απορρίψει την έφεσή του και να του αφαιρέσει τη βίζα. ”Όλη η διαδικασία στην υπόθεση Τζόκοβιτς έμοιαζε με «κυνήγι μαγισσών» δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στην περιοχή του Μεταξουργείου επιχείρησαν σήμερα οι υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της καθαριότητας. “Στην Αθήνα η αποκομιδή μπορεί να ήταν δεδομένη, η καθαριότητα όμως όχι. Η Αθήνα ήθελε νερό, σαπούνι και μέσα στην πανδημία απολύμανση. Και είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας και για τους ανθρώπους μας που την φέρνουν εις πέρας”, τονίζει σε μήνυμά του στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: “Η Αθήνα είναι πιο καθαρή από ποτέ. Δεν σταματάμε όμως, δεν επαναπαυόμαστε. Με περισσότερα νέα εργαλεία όπως οι βυθιζόμενοι κάδοι που έρχονται, ανεβάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Ξέρουμε πως για όσα πολλά έχουν γίνει, απομένουν ακόμη περισσότερα. Δεν χαλαρώνουμε. Δεν πανηγυρίζουμε. Προχωράμε”, καταλήγει ο κ. Μπακογιάννης .

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

στις 5 και τέταρτο παίζουν: ΑΕΚ – Παναιτωλικός. Επτά και μισή ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος και Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 10 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα