back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονοπτώσεις, βροχές και τσουχτερό κρύο.

Κορύφωση του κύματος ψύχους αναμένεται αύριο και θα συνεχιστεί και την Τρίτη. Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός, ενώ επί ποδός βρίσκονται και οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την ασφάλεια των πολιτών και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, ενώ επιπλέον μέριμνα υπάρχει για τους άστεγους. Ανοικτές είναι τρεις θερμαινόμενες αίθουσες: στο Πολιτιστικό κέντρο Γκράβας, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων -Αχαρνών και Λιοσίων- και στη Λέσχη Φιλίας στον Νέο Κόσμο. Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι επιτόπιες παρεμβάσεις του Streetwork στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συζήτησε μαζί τους τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αλλά και το θέμα του εμβολιασμού τους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους τίθεται ως στόχος η εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Στη σύσταση πέντε Ειδικών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης – Απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Στις 9 και μισή το πρωί θα γίνει άσκηση ετοιμότητας στο πάρκινγκ του τελεφερίκ στην Πάρνηθα.

Λόγω της κακοκαιρίας το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι οι εργοδότες οφείλουν να εφοδιάσουν με κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας εργαζόμενους που απασχολούν σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι διανομείς.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, σε τροχιά σταθεροποίησης με τάσεις αποκλιμάκωσης βρίσκεται ο δείκτης διασποράς. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.333 νέα κρούσματα. 73 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ 668 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αρνητικός στο να χορηγούνται τακτικά αναμνηστικές δόσεις εμβολίου, κάθε τέσσερις έως πέντε μήνες, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά. Ερωτηθείς σχετικά από Ισραηλινό μέσο ενημέρωσης, δήλωσε ότι “Αυτό δεν θα είναι ένα καλό σενάριο”. Αυτό που ελπίζει είναι ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο”. Συμπλήρωσε ότι γίνονται έρευνες για να δημιουργηθεί ένα εμβόλιο που να καλύπτει την Όμικρον και να μην ξεχνά τις άλλες παραλλαγές.

Συνεχίζεται έως και αύριο από τα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση των self test μαθητών και εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για τις επόμενες εβδομάδες.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τρεις άνδρες που τραυματίστηκαν χθες κατά το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από φούρνο στην περιοχή της Άνω Βούλας. Σύμφωνα με την Αστυνομία παρέα 4 ατόμων διαπληκτίστηκε με άλλα άτομα και ο ένας έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί. Όλα τα άτομα που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες και ένα μαχαίρι

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Στις 3 παίζουν: Άρης – Λαμία. Πέντε και τέταρτο: Ατρόμητος – ΑΕΚ και Βόλος – ΠΑΟΚ. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα. Χθες ΟΦΗ- Παναιτωλικός 2-4 και Ιωνικός – Παναθηναϊκός 0-1.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στην Αττική. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα