back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων, πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 και αύξηση του κατώτατου μισθού, προαναγγέλλει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τα μέτρα που δρομολογεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ποινές χωρίς αναστολή και πρόσβαση μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες των οργανωμένων οπαδών.

Προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Μέχρι στιγμής έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 10 εμπλεκόμενοι. Τη Δευτέρα απολογείται ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξε ότι δεν χτύπησε κανέναν, παρά μόνο καταδίωξε κάποια άτομα.

Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έθεσε εκ νέου θέμα αποστρατικοποίησης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθαρίζει ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται και τονίζει ότι “η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται”.

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού προέδρου σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του Λευκού Οίκου ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να συμβεί “ανά πάσα στιγμή”. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η CIA αναμένει ρωσική επίθεση την επόμενη Τετάρτη. Συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει επίσης σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο μεταξύ, περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απέπλευσαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης και του Νοβοροσίσκ στο πλαίσιο ναυτικής άσκησης, ανακοίνωσε η διοίκηση του ρωσικού στόλου. Την Πέμπτη επιπλέον έξι ρωσικά πολεμικά πλοία έφθασαν για ναυτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, προερχόμενα από τη Μεσόγειο.

Το Φόρεϊν Όφις κάλεσε όλους τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν την Ουκρανία. Ανάλογες συστάσεις και από Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Βόρεια Μακεδονία και Ισραήλ. Σύσταση προς τους Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται ή ταξιδεύουν στην Ουκρανία, να βρίσκονται σε επαφή με την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού, 92 επιπλέον θανάτους από επιπλοκές του ιού το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 512 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ανακοινώθηκαν 17.656 νέες μολύνσεις. Χωρίς τις καθιερωμένες παρελάσεις θα γίνει το Καρναβάλι της Πάτρας, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Αφιερωμένη στους ανθρώπους που αγαπήσαμε μέσα από τα ερτζιανά η αυριανή για τον ΑΘΗΝΑ 9,84. Ο σταθμός της πόλης τιμά την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και την γιορτάζει φιλοξενώντας ραδιοφωνικούς παραγωγούς και καλλιτέχνες, που μοιράζονται μαζί μας άγνωστες και ξεχωριστές εμπειρίες από τις ραδιοφωνικές τους διαδρομές.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός. Επικράτησε της Βιλερμπάν 76-63 στη Γαλλία για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα