back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται το διπλωματικό μπρα ντε φερ για την ρωσο-ουκρανική κρίση, το οποίο γίνεται πλέον στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ουκρανό ομόλογό του, επανέλαβε τη δέσμευση της Ουάσιγκτον να ‘’προασπίσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας’’, ενώ διαμήνυσε εκ νέου ότι ‘’σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θα απαντήσουν γρήγορα και αποφασιστικά’’. 

Το μήνυμα ότι ‘’οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας θα επιφέρει βαριές συνέπειες… και ότι κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την ενότητα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας’’ αναμένεται να μεταφέρει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κατά τις διαδοχικές συναντήσεις του αύριο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσι στο Κίεβο και μεθαύριο, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα.   

Στην εσωτερική επικαιρότητα 

Αργή αλλά σταθερή ύφεση της πανδημίας, καταδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ: 10.853 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊου. 499  ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. 

Σε 163 περιοχές σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιούνται αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, σε προκαθορισμένα σημεία 11 δήμων. Στην Αθήνα δωρεάν rapid test διενεργούνται σε όλα τα πολυδύναμα Δημοτικά ιατρεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr 

«Πολιτικές λύσεις στα αιτήματά τους’’ σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ζητούν οι αγρότες της Λάρισας, οι οποίοι μετά από απόφαση της πανελλαδικής σύσκεψης, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.   

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο. Στο εδώλιο και πάλι, ο 24χρονος Ροδίτης και ο 22χρονος Αλβανός οι οποίοι έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά, για τον βιασμό, την άγρια κακοποίηση και τη δολοφονία της Ελένης. 

Το πρωί της Τρίτης (11.00) οι καθ ομολογία δράστες της δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα, αναμένεται να οδηγηθούν στη 12η τακτική ανακρίτρια. Η 29χρονη μητέρα του και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της, που έχουν ήδη προφυλακιστεί, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για από κοινού ανθρωποκτονία με πρόθεση. Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας έχουν σοκάρει το πανελλήνιο: Το μικρό αγόρι βρήκε αργό ασφυκτικό θάνατο καθώς του είχαν φράξει με μονωτική ταινία τη μύτη και το στόμα, ενώ εν συνεχεία, οι απάνθρωποι δράστες, έκρυψαν τη σορό του σε αυτοσχέδια λάρνακα. Αργότερα και επί πέντε χρόνια τη μετέφεραν σε εργαλειοθήκη στο σπίτι που διέμεναν στην Κυψέλη.  

Σημαντικοί άνθρωποι των ερτζιανών, προσωπικότητες από όλους τους χώρους μαζί με το δυναμικό του Α984 γιόρτασαν τη σημερινή, παγκόσμια μέρα ραδιοφώνου. Παρέα με τους ακροατές, ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο, με αφηγήσεις, ιστορίες και εμπειρίες.  

«Το ραδιόφωνο είναι σύντροφος και ακούραστος φίλος για πολλούς ανθρώπους, αυτή είναι και η μαγεία του…. Χρόνια πολλά στο μέσο που αγαπάμε» είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Α984 Πόπη Δομάζου, ενώ αναφερόμενη στον σταθμό μας συμπλήρωσε ‘’θέλουμε να είμαστε κοντά στους ακροατές μας, σε όλη αυτήν τη μεγάλη παρέα που μας επιλέγει καθημερινά, σε όλες τις στιγμές, είτε χαράς είτε λύπης»,  

 Στην αθλητική επικαιρότητα και τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…   

ΟΦΗ – Βόλος: 2-1 Παναθηναϊκός – Λαμία: . 2-0 

ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 1 – 0 Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 1-0

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο στις 7.30 το απόγευμα με το παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννενα – Άρης 

Στο τένις: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του ATP του Ρότερνταμ από τον Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ .

Ήττα και για την Μαρία Σάκκαρη στην Αγία Πετρούπολη με την Εσθονή Κονταβέιτ να κερδίζει το κύπελλο στις λεπτομέρειες.  

Και ο καιρός…  

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα