back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Υπό πολιορκία συνεχίζει να τελεί το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαριούπολης, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης. Το λιμάνι υφίσταται «αποκλεισμό» από τον ρωσικό στρατό και δέχεται «ανελέητες» επιθέσεις, όπως κατήγγειλε, ζητώντας να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος. Τη νύχτα, νέες εκρήξεις ακούστηκαν γύρω από το Κίεβο, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας και γύρω από το αεροδρόμιο του Χοστομέλ. Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν και στο Χάρκοβο. Συγκρούσεις είναι σε εξέλιξη και περιμετρικά της πόλης Μικολάιβ, πόλη – “κλειδί” για την κατάληψη της Οδησσού. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, εντός του Σαββατοκύριακου θα διεξαχθεί ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθύνει ομιλία σήμερα στα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγή προσκείμενη στην αμερικανική Άνω Βουλή. Ο ουκρανός πρόεδρος ζητά το NATO να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη χώρα του, κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση Μπάιντεν που δεν είναι διατεθειμένη να περάσει, αλλά υποστηρίζουν λιγοστοί αμερικανοί κοινοβουλευτικοί. Χθες ο κ Ζελένσκι καταδίκασε την απόφαση του ΝΑΤΟ να μην κλείσει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, λέγοντας ότι με την άρνησή του έδωσε το πράσινο φως στη συνέχεια των βομβαρδισμών ουκρανικών πόλεων και χωριών.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει για μια ακόμη φορά κατεπειγόντως μεθαύριο Δευτέρα για να συζητήσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει στην Ουκρανία η εισβολή των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και της Αλβανίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εντοπίστηκε στην Πάτρα ο 60χρονος ο οποίος προσήχθη και εξετάζεται στην αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας στην Ανδραβίδα, με θύματα τα μέλη τετραμελούς οικογένειας.

Αίρεται από σήμερα το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο συνιστάται η χρήση της σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, αλλά και από άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστους.16.069 κρούσματα, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 56 επιπλέον ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ 389 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός “πυραύλου άγνωστου τύπου” προχώρησε η Βόρεια Κορέσα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας. Πρόκειται όπως φαίνεται για την 9η δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου της Πιονγκγιάνγκ από την αρχή της χρονιάς.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας…

ο Ολυμπιακός επικράτησε 98-88 της Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 76-75 από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα