back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μ. Σπυράκη: Να χαρακτηριστεί η έμφυλη βία ως νέος τομέας εγκληματικότητας, να δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο πρότυπο για όλη την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Τον σημαντικό αντίκτυπο της πανδημίας στις γυναίκες, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς και τη σοβαρή αύξηση στα περιστατικά βίας σε βάρος τους, δείχνουν τα αποτελέσματα της ειδικής έρευνας που διεξήχθη -μετά από αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- για την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας.

Τρεις στις τέσσερις γυναίκες (77%) στην ΕΕ πιστεύουν ότι η πανδημία Covid-19 έχει οδηγήσει σε αύξηση της σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά των γυναικών. Σε 25 από τις 27 χώρες της ΕΕ (εκτός από τη Φινλανδία και την Ουγγαρία), το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 50%, με τα ποσοστά να φτάνουν το 93% στην Ελλάδα και το 90% στην Πορτογαλία.

«Τα στοιχεία της έρευνας μας προβληματίσουν όλους μας. Βρισκόμαστε στην αρχή ενός φαινομένου που φαίνεται ότι εξελίσσεται με μεγάλη ένταση», είπε στον Αθήνα 9.84 και στις Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

« ‘Όπως εξήγησε πολύ πριν ξεσπάσει η κρίση, το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να  χαρακτηριστεί η έμφυλη βία ως νέος τομέας εγκληματικότητας. «Ήταν η πρώτη κίνηση που έκανε το ευρωκοινοβούλιο ώστε να στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι πρέπει να δημιουργηθεί εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτελεί πρότυπο για όλη την Ευρώπη» τόνισε. 

‘Όπως υπογράμμισε η κυρία Σπυράκη, το Ευρωκοινοβούλιο, ανεξαρτήτως επετείων κάνει μια οριζόντια δουλειά που δεν αφορά μόνο στην ισότητα. Επιχειρούμε πρώτη φορά να προτείνουμε και να προχωρήσουμε σε δεσμευτικά μέτρα για μια σειρά από ζητήματα» τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα