back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος Ρώσων πολιτικών και ολιγαρχών θα ανακοινώσουν αύριο οι ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, παραμονή των συνόδων κορυφής του ΝΑΤΟ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της G7, στις οποίες θα συμμετέχει ο Τζον Μπάιντεν. 

Ανέφερε ακόμη, ότι οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναμένεται να αναζητήσουν φόρμουλα, με την οποία η Ρωσία δεν θα μπορέσει να παρακάμψει τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. 

Την Παρασκευή, ΗΠΑ και ΕΕ θα συζητήσουν τα ενεργειακά θέματα της Ευρώπης. Κατά την αυριανή συνάντηση του κ. Μπάιντεν με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα συζητηθεί η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της, αλλά και το πώς θα διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να συνεχίσει να αμύνεται. Νωρίτερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι τυχόν χρήση χημικών όπλων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είχε εκτεταμένες συνέπειες. 

Το αίτημα της Ρωσίας, ότι οι «μη φιλικές χώρες» θα πληρώνουν σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο, μπορεί να συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.  

Η δήλωση του ρώσου προέδρου Πούτιν: «αν θέλετε το αέριο μας, αγοράστε στο νόμισμά μας» έδωσε ώθηση όχι μόνο στο ρούβλι, αλλά και στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά από τις 11 Μαρτίου εκτινάχθηκε σε πάνω από 1.500 δολάρια ο τόνος και αυξήθηκαν σχεδόν κατά 34%, σύμφωνα με το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Παράλληλα, ενισχύθηκε το ρωσικό νόμισμα, απέναντι σε ευρώ και δολάριο και εκτινάχθηκε για λίγο σε υψηλό τριών εβδομάδων.  

Νέα συνομιλία είχαν σήμερα Βλαντίμιρ Πούτιν και  Όλαφ Σόλτς οι οποίοι σύμφωνα με το Κρεμλίνο συζήτησαν για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. 

Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Η Μαριούπολη έχει γίνει στάχτη από τα ρωσικά χτυπήματα, ενώ στην πόλη παραμένουν εκατό χιλιάδες εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί, αιχμαλωτιστεί ή αγνοούνται εως 40.000 Ρώσοι στρατιώτες.    

Στο Κίεβο σκοτώθηκε σήμερα μια Ρωσίδα δημοσιογράφος, όπως ανακοίνωσε ο διαδικτυακός ενημερωτικός ιστότοπος για τον οποίο εργαζόταν.  Η Οξάνα Μπαουλίνα σκοτώθηκε από πύραυλο ενώ βιντεσκοπούσε τις ζημιές που προκάλεσε ένα προηγούμενο πλήγμα σε ένα εμπορικό κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. 

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοιού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν είκοσι τρεις χιλιάδες 106 νέες μολύνσεις, 53 θάνατοι, ενώ 338 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.    

Με τη ΝΔ να υποβάλλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί των άρθρων που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ, συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Η ΝΔ έκρινε σκόπιμο να υποβάλλει αίτημα για ονομαστική θεωρώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση στα επίμαχα άρθρα, καθώς από το ναι που είχε εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας για κάθε μέτρο που ενισχύει τους πολίτες έστω και κατά ένα ευρώ λίγες ώρες αργότερα η τομεάρχης Οικονομικών Εφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του κόμματος ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει παρών.  

Νωρίτερα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το 90% των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, θα επιστραφούν στον  προυπολογισμό με έκτακτη φορολόγηση.   

Τη “βαθύτατη ανησυχία” του για τις εξελίξεις και το γεγονός, όπως είπε, ότι ο Πρωθυπουργός δίνει την αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνειτι ακριβώς συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία”, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.     

Σε εξέλιξη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας επί της λεωφόρου Ειρήνης στον Ταύρο. 

Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο και μεθαύριο στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 

Σε ηλικία 84ων ετών πέθανε η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ. Υπήρξε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μεταξύ 1997 και 2001, στην κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Μπιλ Κλίντον. 

Η Ολμπράιτ υπήρξε μια σκληροτράχηλη διπλωμάτης σε μια κυβέρνηση που δίστασε να εμπλακεί σε δύο από τις μεγαλύτερες κρίσεις εξωτερικής πολιτικής στη δεκαετία του 1990 — τις γενοκτονίες στη Ρουάντα και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. 

 Καιρός 

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα