back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Θαλασσινός: Προσπάθεια εμπλοκής του Πολιτισμού και της Τέχνης στις ανάγκες της πολεμικής σύγκρουσης 

Διαβάστε επίσης

Αγγίζουν τους 1.000 οι καλλιτέχνες που συμπαρατάσσονται με το ψήφισμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και ορθώνουν τις φωνές τους ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην προσπάθεια εμπλοκής του Πολιτισμού και της Τέχνης στις ανάγκες της πολεμικής σύγκρουσης.
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που υπογράφουν είναι ο Παντελής Θαλασσινός ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη: 
«Καταδικάζουμε και την εισβολή και τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο μπορεί  να συμβεί στον άνθρωπο. Επιπλέον όταν ο πόλεμος είναι σε ένα μέρος από το οποίο εξαρτώμεθα οικονομικά, τότε σε λίγο θα πεινάσουμε και εμείς».

‘Όπως είπε ο Παντελής Θαλασσινός,«με το κείμενο καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή και δηλώνουμε την στήριξή μας στον λαό της Ουκρανίας, ταυτόχρονα όμως καταδικάζουμε και την προέκταση αυτής της σύγκρουσης στο πολιτιστικό πεδίο. Η διακοπή σχέσεων ανάμεσα στους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ε.Ε. και των ΗΠΑ με τους αντίστοιχους της Ρωσίας και αντίστροφα, δεν στρέφεται απλά κατά των κρατικών πολιτιστικών φορέων, όπως ισχυρίζονται αυτοί που την επιβάλλουν. Στην πραγματικότητα στρέφεται κατά της τέχνης και των καλλιτεχνών» .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα