back to top
18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21.00

Διαβάστε επίσης

Την ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη αποφάσισαν οι ηγέτες των μελών του ΝΑΤΟ, ενώ οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να μην επιβληθούν, για την ώρα, νέες κυρώσεις στη Μόσχα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν τω μεταξύ, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Οι ηγέτες της G7 σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά τη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, προειδοποίησαν τη Ρωσία να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Επίσης, δήλωσαν πρόθυμοι να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, απέναντι στη «αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη» ρωσική εισβολή και ανέφεραν, ότι είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Για το ενιαίο μέτωπο που πρέπει να σχηματίσει η ΕΕ στο θέμα της ενέργειας μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο, επαναλαμβάνοντας την ελληνική πρόταση για επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου, ώστε να μην είναι, όπως είπε, έρμαιο κερδοσκόπων.

Νωρίτερα, οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την περαιτέρω ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας με 40.000 στρατιώτες σε 4 μονάδες μάχης σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία και Σλοβακία, χαρακτηρίζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ως “τη σοβαρότερη απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες”.

Προειδοποίησαν επίσης την Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσία, με το Πεκίνο, παράλληλα, να διαψεύδει, πάντως, ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε για έναν χρόνο, ανακοίνωσε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ θα εξοπλίσει την Ουκρανία με drones και αντιπυραυλικά συστήματα, ενώ η Συμμαχία τίθεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο πυρηνικής, χημικής ή βιολογικής επίθεσης από την πλευρά της Ρωσίας.

“Θα υπερασπιστούμε και θα προστατεύσουμε συλλογικά κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε, ότι η Ουκρανία αξίζει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ, ενώ ζήτησε από το ΝΑΤΟ την παροχή “στρατιωτικής βοήθειας χωρίς περιορισμούς” προς τη χώρα του, με την παροχή του 1% των πολεμικών αεροσκαφών και τανκς της Συμμαχίας.

Τετ α τετ του Τζο Μπάιντεν με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις δέκα αύριο το πρωί, ενώ ΕΕ και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το φυσικό αέριο, η οποία μπορεί να ανακοινωθεί ίσως και αύριο, σύμφωνα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Τζέικ Σάλιβαν. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg θα διασφαλίζει σημαντικές ποσότητες αμερικανικού φυσικού αερίου και υδρογόνου για την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ,
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου συμμετέχουν 193 κράτη, υιοθέτησε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία 140 ψήφων υπέρ, ένα νέο, μη δεσμευτικό, ψήφισμα που «αξιώνει» από τη Ρωσία τον «άμεσο» τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ζητάει την πρόσβαση βοήθειας και την προστασία των αμάχων στην Ουκρανία.

Eπανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μιλώντας σε αμερικανικό δίκτυο τόνισε, ότι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας «αποσκοπούν στην ανατροπή του Πούτιν με εσωτερική αναταραχή».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αφού τις χαρακτηρίζει επικίνδυνες τόσο για τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνευση όσο και για την ίδια τη θέση της χώρας μας, αφού την εμπλέκουν ακόμα περισσότερο στον πόλεμο, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, ότι η σιωπή της κυβέρνησης σημαίνει συμφωνία με τα λεγόμενα Βαρβιτσιώτη.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Σαράντα δύο θανάτους ,344 διασωληνωμένους και είκοσι δύο χιλιάδες 107 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Αγωγή κατά των υπευθύνων της ιστοσελίδας iefimerida κατέθεσε η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με την οποία ζητά την άρση της προσβολής και την καταβολή αποζημίωσης ποσού 300.000 ευρώ, μέρος του οποίου θα προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και στην Ιερά Μητρόπολη Κύμης, για το κοινωνικό τους έργο.

Αφορμή για την προσφυγή της αποτέλεσε η αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντο του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου ,ο οποίος καταγγέλλει, ότι έπεσε θύμα αλιείας εκβίασης έναντι οικονομικής συναλλαγής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αύριο στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Όλες οι λεπτομέρειες στο www.athina984.gr.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, από 6 έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα.

14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα