back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Η εξόντωση» των τελευταίων ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονται στην πολιορκημένη Μαριούπολη «θα έθετε τέλος σε κάθε ειρηνευτική διαπραγμάτευση», προειδοποιεί ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε συνέντευξή του σήμερα σε ουκρανική ενημερωτική ιστοσελίδα επισημαίνει ότι στην περίπτωση της εξόντωσης των τελευταίων Ουκρανών στρατιωτών οι δύο πλευρές θα βρεθούν «σε αδιέξοδο».

Την ίδια ώρα στο Χάρκοβο 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς. Ένα στρατιωτικό εργοστάσιο σε προάστιο του Κιέβου, το οποίο κατασκευάζει κυρίως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, έγινε το πρωί στόχος ρωσικού βομβαρδισμού. Περισσότερες από 900 σοροί αμάχων έχουν εντοπιστεί στην περιοχή γύρω από το Κίεβο μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία

Τη είσοδο των ρωσικών πλοίων στα λιμάνια της Ιταλίας απαγορεύει από αύριο η κυβέρνηση σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης .Με τον τρόπο αυτό, η Ιταλία προσαρμόζεται σε οδηγία της ΕΕ, της 8ης Απριλίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Την Μεγάλη Τετάρτη θα λάβουν χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι, υπερήλικες και ΑμεΑ το επίδομα των 200 ευρώ, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του του στο twitter o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα από την Κρήτη ο πρωθυπουργός μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε να εκπονήσει Ελληνικό σχέδιο για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τιμές του ρεύματος, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για κοινή ευρωπαϊκή λύση.

Σε ψηφοφορία με ενιαία κάλπη τίθενται σήμερα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο προτάσεις για την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής. Η πρώτη πρόταση είναι αυτή του Αλέξη Τσίπρα για απευθείας εκλογή από τη βάση του κόμματος, και η δεύτερη αυτή της εσωκομματικής ομάδας «Ομπρέλα» για εκλογή από το συνέδριο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 55,5% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Γάλλων , όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 72%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 14-16 Απριλίου

Τέσσερα στεφάνια από επιχρυσωμένα κλαδιά ελιάς, με τα οποία θα στεφθούν την ερχόμενη Δευτέρα οι πρώτοι 4 νικητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης, παρέδωσε στην Αθλητική Ένωση της πόλης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης του Μαραθωνίου στην Βοστώνη, παρουσία της δημάρχου της αμερικανικής πόλης και του υπουργού Εργασίας των ΗΠΑ.Αναφερόμενος στον συμβολισμό αυτής της παράδοσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «Έχω την τιμή να εκπροσωπώ τη γενέτειρα της Δημοκρατιας, των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και του πρώτου Μαραθωνίου. Τα στεφάνια αυτά συμβολίζουν τις αρχές της δημοκρατίας και της ειρήνης».

Σταθερά καθοδική η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.017 νέα κρούσματα κορωνοϊού. 322 ασθενείς covid-19 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 46 συνάνθρωποί μας έχασαν την μάχη με την νόσο.

Εξαρθρώθηκε, εγκληματική οργάνωση που μετέφερε συστηματικά από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη. Η εγκληματική οργάνωση, όπως προέκυψε από την έρευνα, δρούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2021, διοχετεύοντας τη λαθραία αιθυλική αλκοόλη σε ποτοποϊίες στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών.

Ανοικτά ως τις 9 το βράδυ θα είναι σήμερα τα καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Αύριο, Κυριακή των Βαΐων, θα είναι ανοικτά 11 το πρωί με 6 το απόγευμα τόσο τα εμπορικά καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στον τελικό του Μόντε Κάρλο προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι όπου απέκλεισε με 2-0 σετ στον ημιτελικό τον Γερμανό. Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ισπανό Αλεχάντρο Φοκίνα.

Στην 4η αγωνιστική των πλέι αουτ της Σούπερ Λίνγκ…

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 1-1

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης. 0-0 στο 35’

Και ο καιρός…

Στην Αττική για αύριο νεφώσεις με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα