back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

“Την 1η Μαΐου, όπως έχω δεσμευτεί, θα αυξηθεί σημαντικά ο κατώτατος μισθός”, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας  το απόγευμα σε προσυνεδριακή εκδήλωση της ΝΔ στη Νίκαια. 

Όπως είπε, “Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να διανέμεται δίκαια σε όλους, όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους, πρωτίστως σε αυτούς, οι οποίοι βρίσκονται στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα”.

Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: “Μακάρι να κάνουν συνέδριο κάθε χρόνο να μας θυμίζουν από τι γλιτώσαμε. Από αυτό το αφόρητο μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας,  λαϊκισμού, εντάσεων. Αυτή η εικόνα, την οποία είδαμε δεν αρμόζει σε αξιωματική αντιπολίτευση” τόνισε.

Τέλος ο Πρωθυπουργός επανέλαβε, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας , το 2023 , και ζήτησε από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ να είναι σε διαρκή εγρήγορση.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσον αφορά τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ο κ. Οικονόμου επανέλαβε, ότι “αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έχει ήδη προτείνει στην Κομισιόν έναν μηχανισμό διατίμησης στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, ένα σχέδιο με ορίζοντα  εφαρμογής έξι  μηνών από τον Ιούνιο και κόστος -με τα έως τώρα δεδομένα- περί τα 4 δις ευρώ. 

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το σχέδιο θα ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό προσθέτοντας, ότι για όσο διάστημα διαρκεί το πρόβλημα στην ενέργεια, θα υπάρξει στήριξη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο.

3.868 τα νέα κρούσματα κορονοιού. 63 άνθρωποι κατέληξαν  ,307 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

“Δεν υπάρχουν στον ορίζοντα εκεχειρίες για ανθρωπιστικούς λόγους  μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία“,  δήλωσε ο αναπληρωτής  γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφιθς.

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρέδωσε σε απεσταλμένο των Βρυξελλών, το συμπληρωμένο ερωτηματολόγιογια την ένταξη  της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε επιδώσει το ερωτηματολόγιο στον Ζελένσκι, στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κίεβο στις 8 Απριλίου, υποσχόμενη επίσπευση της έναρξης της διαδικασίας για την ένταξη  της Ουκρανίας στην ΕΕ μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα.

Η Ρωσία ισχυρίζεται,  ότι κατέστρεψε μεγάλη αποθήκη «ξένων όπλων» κοντά στο Λβιβ  σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων  TASS, το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Έως και το 30% των υποδομών της Ουκρανίας καταστράφηκε  από τον πόλεμο δήλωσε, στο Reuters ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών.  “Πάνω από  100 δισ. δολ. το κόστος της ζημιάς”, πρόσθεσε.

40.000 άμαχοι οδηγήθηκαν με τη βία σε ρωσικές περιοχές, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαριούπολης.

Τέλος και επίσημα η τηλεργασία, καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ, τόσο εργαζόμενοι  ε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οφείλουν να επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους .Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών τίθενται τουλάχιστον 100 ύποπτες ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες της περιόδου 2020-2022, οι οποίες φέρεται να βεβαίωναν ότι κατηγορούμενοι σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών είναι οι ίδιοι τοξικομανείς με αποτέλεσμα να πέφτουν στα «μαλακά».

Η διενέργεια της έρευνας, η οποία ανατέθηκε στον  Αντεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μεϊδάνη ,αφορά σε  δύο ειδικούς , που ορίζονται από τον κατάλογο ψυχιάτρων  πραγματογνωμόνων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, αναμένονται αύριο, στην Αττική. 

Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου

10 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα