back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ρωσική πυραυλική επίθεση στο αεροδρόμιο της Οδησσού κατέστρεψε τον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός. Την ίδια ώρα Ουκρανία πραγματοποίησε μια ακόμη ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με τη Ρωσία, με επτά στρατιώτες και επτά αμάχους να επιστρέφουν στην πατρίδα τους, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βερεσούκ σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Μεταξύ των στρατιωτών ήταν μια γυναίκα που είναι έγκυος πέντε μηνών, πρόσθεσε. Η Βερεσούκ δεν είπε πόσοι Ρώσοι παραδόθηκαν στη Μόσχα κατά την ανταλλαγή αυτή

Μέτρα για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο τη σημαντική μείωση των λογαριασμών ρεύματος μέσα στο Μάιο πρόκειται να ανακοινώσει , ο πρωθυπουργός . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Real news επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές ενέργειας μέσα από ένα σχήμα επιδοτήσεων. Έχω πει , σημειώνει ο πρωθυπουργός, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας, εξαντλώντας στα όρια τους τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Για ακόμη έναν μήνα θα ισχύει η μειωμένη τιμή κατά 15 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης. Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης παρατείνεται και για τον Μάιο η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης.

Επιστροφή στην κανονικότητα, από αύριο 1η Μαΐου καθώς ξεκινάει η άρση των μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία .

Από αύριο συγκεκριμένα, αίρεται η υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Τις μάσκες, εξακολουθούμε να τις φοράμε στους εσωτερικούς χώρους και αυτό αποτελεί και ισχυρή σύσταση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων. Στους εξωτερικούς χώρους δεν χρειάζονται, ωστόσο παραμένει η σύσταση για χρήση τους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 6.497 νέα κρούσματα κορωνοϊού . 35 είναι οι νέοι θάνατοι ενώ 239 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. .

Μεταβολές σε πολλές δραστηριότητες αύριο 1η Μαΐου λόγω της 24ωρης απεργίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας ενώ ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό ηλεκτρικός και τραμ. Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας. Με τροποποιήσεις και τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και άλλων ηγετών θα γίνουν την Τρίτη 3 Μαΐου τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του Υγροποιημένου φυσικού Αερίου του γνωστού LNG στην Αλεξανδρούπολη,

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της ειρήνης στέλνει η Αθήνα από την πλατεία Συντάγματος που υποδέχεται την Πρωτομαγιά στολισμένη με εντυπωσιακά λουλούδια, που συνθέτουν το διεθνές σύμβολο της ειρήνης, ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. «Ενώνουμε τη φωνή μας με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – Η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Συνελήφθησαν επ αυτοφώρω σήμερα, δύο άτομα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για απόπειρα πρόκλησης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Γλυφάδα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 φιάλες σπρέι, δύο δοχεία με μπογιά και τρικάκια.

Στην Αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες play out της σουπερ λίνγκ

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 0-1

Στις 8.30 Βόλος – Ατρόμητος

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις, για αύριο στην Αττική οι οποίες στα βόρεια τις απογευματινές ώρες θα είναι πυκνές. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα