back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «προετοιμάζεται για παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία” εκτιμά η Ουάσιγκτον. Όπως δήλωσε η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άβριλ Χέινς “μια ρωσική νίκη στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο”.

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν και ο Κινέζος ομόλογος του Σι Τζινπίνγκ, συζήτησαν για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που ενδέχεται να προκύψει από τον πόλεμο και απηύθυναν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με τη Γαλλική προεδρία «οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας».

Oι σοροί 44 αμάχων εντοπίστηκαν στα συντρίμμια πενταώροφου κτηρίου στην πόλη Ίζιουμ που κατέρρευσε τον Μάρτιο, αλλά τα σωστικά συνεργία απέκτησαν μόλις τώρα πρόσβαση. Εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, καθώς έχει πληγεί από ρωσικά πυρά και ένα ακόμη κτήριο.

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας με τους υπόλοιπους να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Στην έγκριση ενός σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας στις 18 Μαΐου για την αντιμετώπιση πιθανής απότομης διακοπής της παροχής ρωσικού αερίου, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais, μεταξύ άλλων, εξετάζονται δράσεις όπως τηλεργασία έως τρεις φορές την εβδομάδα, κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους, μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους τουλάχιστον κατά 10 χιλιόμετρα ανά ώρα, και Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις.

Εφόσον δεν υπάρξει λύση έως τις 16 Μάϊου για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, με φόντο τις διαφωνίες αρκετών χωρών που επιθυμούν εξαίρεση, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφθεί αύριο την Σουηδία και την Φινλανδία. Τα δύο σκανδιναβικά κράτη αναμένεται εντός τους μηνός να αποφασίσουν εάν θα υποβάλουν αίτημα ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Στα ύψη ο πληθωρισμός στη χώρα μας, με διψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά εδώ και 28 χρόνια, από τον Απρίλιο του 1994. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τον Απρίλιο εκτινάχθηκε στο 10,2% από 8,9% τον Μάρτιο.

Άλμα 122,6% στο φυσικό αέριο, αύξηση στο 88,8% στο κόστος του ηλεκτρισμού και 65% στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατά 29% ανατιμήθηκαν τα καύσιμα.

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αιχμή την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους για πολίτες και επιχειρήσεις, εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Εισηγούμενος την τροπολογία του κόμματός του για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, έκανε λόγο για “ρήτρα ληστείας και λαίλαπα ακρίβειας”. Είπε επίσης, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνουν μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, όταν οι πολίτες στους λογαριασμούς τους θα δουν τον Ιούνιο αντί για επιστροφή 600 ευρώ, “μόνο πενηντάρικα, ογδοντάρικα και κατοστάρικα”.

“O κ. Τσίπρας εξακολουθεί να διαστρεβλώνει ενσυνείδητα την πραγματικότητα”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για “Tsipronomics” όσον αφορά την επιστροφή του 60% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, καταλογίζοντας στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη”.

“Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο πληθωρισμός αλλά η Κυβέρνηση και η πάγια συντηρητική άποψή της ότι ο πληθωρισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που θα ατονήσει από μόνο του, βάζοντας τη σφραγίδα της στην αφαίμαξη των νοικοκυριών” σχολίασε το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής.

Προτεραιότητα μας μια ανταγωνιστική παραγωγική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Αυτό ακριβώς είναι το πρόγραμμά βάσης διαλόγου που σήμερα παρουσιάζουμε. Βήμα – βήμα θα οικοδομούμε καθημερινά αυτό που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.Θα αναρτηθεί στη ψηφιακή πύλη του κόμματος. Ακολούθως θα εμπλουτιστεί μέσα από σειρά θεματικών εκδηλώσεων, τους επόμενους μήνες και στην τελική του μορφή θα επισφραγιστεί σε προγραμματική συνδιάσκεψη το Φθινόπωρο

7067 νέα κρούσματα, 27 θανάτους και 196 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Αύριο το πρωί, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας της Κάρολαϊν Κράουτς από το σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, απολογείται ο 34 χρονος , καθώς ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Στενή συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη της παραβατικότητας στην Αθήνα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, χαρακτηρίζοντας “πάρα πολύ μεγάλο” το πρόβλημα. Ανέφερε μάλιστα, ότι για τα θέματα αυτά ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, συνάντηση εδώ και ένα μήνα. “Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε, και πρέπει κάτι να κάνουμε άμεσα”, δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Συνεχίζονται τα επεισόδια στους δρόμους της Σρι Λάνκα, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας και την παραίτηση του πρωθυπουργού.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα