back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητα της σκανδιναβικής χώρας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα, ανακοίνωσε το Ελσίνκι. «Η συνομιλία υπήρξε άμεση και χωρίς περιστροφές και διεξήχθη χωρίς εκνευρισμό. Θεωρήθηκε σημαντικό να αποφευχθούν οι εντάσεις», αναφέρει ο αρχηγός του φινλανδικού κράτους σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την προεδρία. 

Στο μεταξύ, η Ρωσία ανέστειλε κατά τη διάρκεια της νύχτας τις παραδόσεις ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία. «Ήμασταν προετοιμασμένοι, θα το αναπληρώσουμε με εισαγωγές από Νορβηγία και Σουηδία», απαντά η Φινλανδία. 

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ τα σύνορα που η Ρωσία προσπάθησε να αλλάξει με τη στρατιωτική επέμβασή της», αναφέρουν οι επικεφαλής της G7 σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος της τριήμερης συνόδου τους στο Βάνγκελς, στη βόρεια Γερμανία, στην οποία καλούν και πάλι τη Λευκορωσία «να πάψει να διευκολύνει την επέμβαση της Ρωσίας και να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις της». Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 αναφέρουν ακόμη στη δήλωσή τους πως θα ενισχύσουν την οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας, θα συνεχίσουν να προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία και θα εργαστούν για να περιορίσουν τις παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ καλούν επίσης την Κίνα «να μην υπονομεύσει» αυτά τα μέτρα. 

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας θα έχουν σήμερα οι ομόλογοί του της Σουηδίας και της Φινλανδίας, προκειμένου να συζητηθούν οι αντιρρήσεις που εξέφρασε η Άγκυρα για την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. Η συνάντηση θα γίνει στο Βερολίνο όπου πραγματοποιείται η άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.  

Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο κατά την οποία βρέθηκε νεκρή μια ηλικιωμένη εξετάζει η αστυνομία. Για την υπόθεση έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια ο 48χρονος γιος της, ο οποίος εξετάζεται για το ενδεχόμενο να σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά. Ο άνδρας εκτιμάται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 

Ανάστατη η κοινωνία στο Λιθί της Χίου από τη δολοφονία ενός 40χρονου  πατέρα δύο παιδιών. Ως δράστης συνελήφθη ένας 28χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι τον μαχαίρωσε τα ξημερώματα. Οι πληροφορίες μιλούν για προσωπικές διαφορές. Ο 28χρονος συνελήφθη. 

Τουλάχιστον 20 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από δύο πλωτά του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη, στη θαλάσσια περιοχή Κολύμπια ανατολικά της Ρόδου. Πρόκειται για ένα ανήλικο κορίτσι, μία γυναίκα και 18 άνδρες, στην πλειοψηφία τους όλοι, υπήκοοι Συρίας. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με τα πλωτά του λιμενικού στο λιμάνι της Ρόδου και σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους. 

 Στα έργα που γίνονται στο Σύνταγμα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο Mega. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στις επόμενες εβδομάδες, ενώ παράλληλα δουλεύεται η Πανεπιστημίου, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου.  Μιλώντας για τα AirBnB και την «έκρηξη» που έχει καταγραφεί σε γειτονιές της Αθήνας, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αφεθεί στην αυτοδιοίκηση. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ…

στις 20:00 παίζουν: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και Άρης – ΑΕΚ. Για τα πλέι άουτ, στις 17:00 παίζουν Βόλος-ΟΦΗ .  

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα