back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Το τέλος της χρήσης μάσκας από πρώτη Ιουνίου σε κλειστούς χώρους πλην νοσοκομείων, μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Εξαιρούνται του μέτρου επίσης αεροπλάνα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις. Για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, και τις εκπαιδευτικές δομές θα υπάρξει νέα σύσταση της επιτροπής.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5120 κρούσματα, 19 θανάτους και 161 ένας διασωληνωμένους ασθενείς.

Την αρχική απόφαση του ΝΑΤΟ μπλόκαρε η Τουρκία αναφορικά με τα αιτήματα Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στη στρατιωτική συμμαχία, κίνηση που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελπίδες για ταχεία υποδοχή των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η αναβολή εγείρει αμφιβολίες αναφορικά με το εάν θα καταφέρει το ΝΑΤΟ να εγκρίνει το πρώτο στάδιο των αιτήσεων των δυο χωρών εντός μίας ή δύο εβδομάδων, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ. Αύριο η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκταλένα Αντερσον και ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο θα συναντηθούν με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Αύξηση εισαγωγών μη ρωσικού φυσικού αερίου, ταχύτερη ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ, είναι οι βασικοί άξονες του σχεδίου της Κομισιόν για την απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027. Το φιλόδοξο σχέδιο των 300 δισ ευρώ παρουσίασε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στόχος της Ένωσης είναι η απεξάρτησή της από ρωσικές πηγές ενέργειας πριν από το 2030.

Απαγόρευση της χρήσης καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου από το 2030, κατάργηση της χρήσης μαζούτ για την παραγωγή ρεύματος στα νησιά, αλλά και υποχρεωτική ασφάλιση των κτιρίων σε περιοχές υψηλού κλιματικού κινδύνου είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει ο νέος Κλιματικός Νόμος που κατατέθηκε στη Βουλή. Αναλυτικά στον ιστότοπο τους σταθμού μας www.athina984.gr

Στη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού της Google στη Ρωσία προχώρησε η Μόσχα, αντιδρώντας στον περιορισμό ειδήσεων που θεωρήθηκαν προπαγάνδα. Η Google δέχεται για μήνες τις πιέσεις της Μόσχας, ωστόσο η δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού αποτελεί καίριο πλήγμα για την εταιρεία.

Η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση των περιοχών στην Ουκρανία που περιήλθαν στο έλεγχό της και θα επισκευάσει τους δρόμους που συνδέουν αυτές τις περιοχές με την Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Μαράτ Χουσούλιν.

Πρόσθεσε ότι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη ως προς την δυναμικότητα του, θα προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια τη Ρωσία και την Ουκρανία εφόσον η Ουκρανία πληρώνει για την ενέργεια.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσιοποίησε βίντεο στα οποία, εικονίζονται Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στο πολιορκημένο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το ουκρανικό παράρτημα του ρωσικού πρακτορείου Interfax, τουλάχιστον χίλιοι 280 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στο Κίεβο από την έναρξη της εισβολής.

Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Διονύσης Τεμπονέρας, Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης, οι πέντε πρώτοι που εξελέγησαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική από την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 14η ανακρίτρια ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο πρώην ντράμερ των ΠΥΞ ΛΑΞ καταγγέλλεται για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων κοριτσιών την περίοδο 2007-2015 ηλικίας τότε από 5 έως 13 ετών. Υπενθυμίζουμε ότι είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξης το 2019 για αποπλάνηση ανήλικης, ωστόσο ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων σήμερα και ο Αθήνα 9.84 έως τις 10:00 το βράδυ αφιερώνει τις εκπομπές του στα Αθηναϊκά Μουσεία και στους ανθρώπους τους, αναδεικνύοντας τον πολυδιάστατο ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Ο σταθμός της πόλης ξεναγεί τους ακροατές του στα πιο σημαντικά Αθηναϊκά μουσεία, ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και στην ιστορία και συστήνει σπουδαίες μουσειακές συλλογές και εκθέσεις.

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δρομολογείται η παραχώρηση για χρήση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές νωρίς το πρωί προβλέπονται για αύριο στην Αττική, ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα