back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά σε δασική έκταση στα Γεράνεια Όρη, πάνω από το Λουτράκι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν εναέριες και επίγειες δυνάμεις.

Το “θραύσμα Fagan”, τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα, μπορεί να επιστρέψει για πάντα στην Αθήνα, καθώς η Περιφέρεια της Σικελίας ενέκρινε την “αποδέσμευσή” του. Απομένει η τελική έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, η οποία αναμένεται να δοθεί τάχιστα.

Τη διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μαγνησία. Αναφερόμενος στις παγκόσμιες αναταράξεις στην αγορά ενέργειας, επανέλαβε σε παραγωγούς ότι “θα σταθούμε στο πλευρό σας όσο διαρκεί αυτή η κρίση”.

“Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το έχει ξεκαθαρίσει ο Πρωθυπουργός πάρα πολλές φορές, ο,τιδήποτε άλλο είναι εκτός πραγματικότητας”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

“Πολιτική αλλαγή μπορεί να υπάρξει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα”, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική στο θέμα της οικονομίας. Ζήτησε σειρά κινήσεων για τη στήριξη των πολιτών, όπως πλαφόν και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο πεδίο της ενέργειας, αλλά και μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, σε τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο στην Καλαμάτα κι ένα τρίτο στο Αιγάλεω, για παραβίαση των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας.

Η ρωσική Gazprom ενημέρωσε τη Φινλανδία ότι θα σταματήσει τη ροή φυσικού αερίου από αύριο το πρωί, καθώς η φινλανδική κρατική εταιρία Gasum αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια. Παραιτείται από τη θέση του επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ποσό 18,4 δις δολαρίων για τη δημοσιονομική στήριξη της Ουκρανίας αναμένεται να ανακοινώσουν οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των χωρών της G7. Επί τάπητος και τα επόμενα βήματα σε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Ο Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται στο Κίεβο για έγκλημα πολέμου “δεν είναι ένοχος”, δήλωσε ο δικηγόρος του κατά την τρίτη ημέρα της δίκη του. “Λυπάμαι πραγματικά, δεν ήθελα να σκοτώσω, ζητώ συγγνώμη”, είπε, από την πλευρά του ο 21 ετών λοχίας, Βαντίμ Σισιμαρίν, ο οποίος παραδέχθηκε την Τετάρτη ότι σκότωσε έναν 62χρονο άμαχο, στις 28 Φεβρουαρίου, στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Πιθανή απειλή βέτο και από την Κροατία στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το Newsweek, ο πρόεδρος της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, δήλωσε ότι συντάσσεται με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας ότι δε θα τις στηρίξει την ένταξη των δύο χωρών στη Συμμαχία, έως ότου τροποποιηθεί ο εκλογικός νόμος στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών για την ποινική μεταχείριση και των δύο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018. Το δικαστήριο επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή, εξαντλώντας τα όρια της αυστηρότητας του νόμου.

Συναγερμός για την ευλογιά των πιθήκων. Τρία τα κρούσματα στην Ιταλία, άλλα 11 κρούσματα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Βρετανία, φτάνοντας τα 20 συνολικά. Επιβεβαιώθηκε, επίσης, το πρώτο κρούσμα της ασθένειας σε Γαλλία και Αυστραλία. Δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στον Καναδά. Σε ετοιμότητα και εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας.

Με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη ανοίγουν στις 6:00 το απόγευμα οι τριήμερες εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο Tae Kwon Do. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ κ. Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλου οι οποίοι θα δώσουν το “παρών” στην εσωκομματική διαδικασία.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Στη Ν. Κορέα έφτασε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Προπονητής της ΑΕΚ και επίσημα είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ ανακοίνωσε την πρόσληψη του 48χρονου Αργεντινού τεχνικού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα