back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στις 7 το πρωί, όπως είχε προαναγγείλει, η ρωσική Gazprom διέκοψε τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Φινλανδία, μετά την άρνηση της φινλανδικής Gasum να πληρώσει σε ρούβλια, όπως απαιτεί από τις ευρωπαϊκές χώρες η Ρωσία.

Η Gasum ανακοίνωσε ότι θα παρέχει φυσικό αέριο στους πελάτες της μέσω αγωγού που συνδέει τη Φινλανδία με το δίκτυο αερίου της γειτονικής Εσθονίας.

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών για την πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά, που προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ.

Με μία προκλητική απάντηση η Άγκυρα αποποιήθηκε τις κατηγορίες για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και ισχυρίζεται ότι ήταν η απαραίτητη απάντηση σε ελληνικές παραβιάσεις που έγιναν στις 18 Μαΐου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιδρά στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όπως ανακοίνωσε θα συνομιλήσει και με τις ηγεσίες των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Να υπογραφεί διεθνής συμφωνία με τις χώρες συμμάχους της Ουκρανίας ώστε να εξασφαλιστεί πως θα καταβληθούν πολεμικές αποζημιώσεις από τη Ρωσία, ζήτησε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια νέου μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ευλογιά των πιθήκων, με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της ιογενούς αυτής λοίμωξης. Φόβους ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί στην Ευρώπη κατά τη θερινή περίοδο, εξέφρασε ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε.

Συνεχίζονται σήμερα, για 2η μέρα, οι εργασίες του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται αργά το μεσημέρι οι ομιλίες των πρώην προέδρων του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ χθες απηύθυνε χαιρετισμό ο Κώστας Σημίτης.

Φονικός ανεμοστρόβιλος έπληξε πολλές πόλεις στη δυτική Γερμανία με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

Στην αθλητική επικαιρότητα

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στις 8 το βράδυ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα