back to top
20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

20.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Α. Τσιατσιάμης: Τον Ιούνιο η δημοπράτηση για την κατασκευή του γηπέδου και την μεγάλη ανάπλαση στο Βοτανικό

Διαβάστε επίσης

«Τον Ιούνιο ξεκινάει η δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή του γηπέδου και την μεγάλη ανάπλαση στο Βοτανικό και μέσα στο καλοκαίρι θα μπουν οι μπουλντόζες για τα πρώτα πρόδρομα έργα για το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη» ανακοίνωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης Γενικός Γραμματέας του Δήμου της Αθήνας υπεύθυνος για την διπλή ανάπλαση.

Όπως είπε ο κ. Τσιατσιάμης «το έργο της διπλής ανάπλασης ξεκινάει έχοντας τρεις βασικές προϋποθέσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν και παρεμπόδιζαν το έργο να προχωρήσει. Πρώτον, το πρόγραμμα πατάει θεσμικά σε γερές βάσεις χωρίς να εμποδίζεται από νομοθετικές και θεσμικές αρρυθμίες. Δεύτερον είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση των υποδομών του γηπέδου στον Ελαιώνα και τρίτον έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις»

Τόνισε ότι θα διατεθούν 120 εκατομμύρια από το Δημόσιο Πρόγραμμα Επενδύσεων για το γήπεδο και 210 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης για τις δημόσιες υποδομές για τη διπλή ανάπλαση ενώ και οι τράπεζες θα δαπανήσουν ένα ποσό για τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη.

Όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα από το Δήμαρχο Αθηναίων και από το Δήμο της Αθήνας το έργο έχει συγκεκριμένα χρονικά ορόσημα, «το θεσμικό και νομικό άλμα έχει γίνει και τώρα ο Δήμος έχει πολύ δουλειά να κάνει» κατέληξε ο κ. Τσιατσιάμης.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα