back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Δέδες: Το Athens Jazz έχει σάρκα και οστά, κοινό και μουσικές

Διαβάστε επίσης

25-05-2022

Το Athens Jazz, ο αγαπημένος μουσικός θεσμός της πόλης, δίνει το παρόν από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Φέτος, αναδεικνύει τη γυναικεία εκπροσώπηση στη μουσική, κάνoντας focus στις μουσικές και στις ιστορίες των γυναικών της τζαζ.

Εικοσιμία καλλιτέχνιδες, all-female μπάντες και σχήματα, ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης και δίνουν στους δημότες την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά και χωρίς εισητήριο ό,τι πιο σύγχρονο έχουν να παρουσιάσουν σήμερα η διεθνής, αλλά και η ελληνική jazz.

«Έχει σημασία για εμάς να ξαναβρεθούμε, να συναντηθούμε για να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ενωμένοι και ελεύθερα την επιστροφή του θεσμού μετά από δύο δύσκολα χρόνια που δοκίμασαν τις αντοχές μας σε όλους τους τομείς» λέει στον Αθήνα 984 ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες.

Όπως επισημαίνει στον Γιώργο Αποστολίδη, «Αυτό το καλοκαίρι όλα άλλαξαν κι θέλουμε έτσι να μείνουν, γιατί αν κάτι μάθαμε μέσα από αυτή τη δύσκολη εμπειρία είναι πως πρέπει να χαιρόμαστε κάθε στιγμή. Και το Athens Jazz μας δίνει πολλές στιγμές γιορτής κι αφορμές να τις ζήσουμε όλοι μαζί.
Το Athens Jazz είναι γεγονός, έχει σάρκα και οστά, έχει κοινό και μουσικές».

Όμως, δεν είναι μόνο αυτά… Παράλληλα με τα 21 live shows, το Athens Jazz περιλαμβάνει μια σειρά νέων δράσεων που το πλαισιώσουν έως τις 29 Μαΐου .

Στόχος για τον Πρόεδρο της Τεχνόπολης είναι «να προσφέρουμε μια συνεκτική, συνολική φεστιβαλική εμπειρία που πραγματικά μας έχει λείψει.
Μιλάμε για το Μeet Market, δύο εκθέσεις φωτογραφίας η μία αφιερωμένη στις γυναίκες της jazz, υπαίθριες προβολές, ομιλίες, workshops και dj sets. Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο κοινό».

*Σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, στη σκηνή θα εμφανιστεί η αγγλικής καταγωγής Claire Parsons από το Λουξεμβούργο, θα ακολουθήσει η STAV από το Ισραήλ ή – κατά κόσμον – Stav Achai και η ΑVEC από την Αυστρία, που έχει κατακτήσει τη δική της θέση στην ποπ σκηνή της χώρας της.

*Περισσότερες πληροφορίες στο site του φεστιβάλ https://athensjazz.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα