back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Επιστολή στον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επέδωσε η Ελλάδα, με την οποία αποδομεί πλήρως τις μονομερείς και ανυπόστατες αιτιάσεις της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου.

Την επιστολή επέδωσε χθες η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, σε απάντηση σχετικής επιστολής που είχε απευθύνει ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο κείμενο απορρίπτεται το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας όσον αφορά την “διασύνδεση” της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών.

Από τη Βόρεια Μακεδονία όπου και βρέθηκε για διμερείς επαφές, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποκύψει στις τουρκικές προκλήσεις κι έχει πάντα ως πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιμένοντας στο αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Η Ελλάδα υπογράμμισε παραβιάζει τα συμφωνηθέντα και αν δεν εγκαταλείψει αυτή την τακτική της, η Τουρκία θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση.

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις στην ενέργεια”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προαναγγέλλοντας ότι το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας.

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για την ενεργειακή κρίση όσο και για τον νέο κλιματικό νόμο που ψηφίζεται στη Βουλή άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην ολομέλεια έκανε λόγο για “νόμο φτιαγμένο όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον, αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία”. Στο νόμο περιλαμβάνεται και η τροπολογία για την αναδρομική αποζημίωση έως 600 ευρώ για τους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος.

“Ο κ. Τσίπρας και σήμερα επιδόθηκε σε ένα ακόμη κρεσέντο με αφορισμούς και μπόλικα ψέματα, όπως το συνηθίζει”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει να μην γίνονται διακοπές ρεύματος για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές των φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα δημιουργηθούν Συμβούλια Φοιτητών σε κάθε Πανεπιστήμιο προβλέπει ο νέος νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Με το ίδιο νομοσχέδιο προωθούνται σαρωτικές αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης των ιδρυμάτων καθώς θεσμοθετούνται τα Συμβούλια Διοίκησης, ενώ οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα «εσωτερικού εράσμους» μεταξύ των Ιδρυμάτων της χώρας και ανταποδοτικές υποτροφίες με κριτήρια αριστείας .

Ένας φοιτητής και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στη διάρκεια επεισοδίων το μεσημέρι έξω από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη στο χώρο που επί χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.

Να τοποθετηθούν με σαφήνεια στο ερώτημα τι Πανεπιστήμιο θέλουμε, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης από τη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου. Νωρίτερα, ο Διονύσης Καλαματιανός από τον ΣΥΡΙΖΑ ,καταλόγισε στην κυβέρνηση καθεστωτική συμπεριφορά.

«Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας, προσπαθώντας να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια» σχολίασε από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης.

«Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο αστυνομικός να στοχεύει, όπως φέρεται, με βομβίδα κρότου-λάμψης οποιοδήποτε πολίτη μέσα ή έξω από το Πανεπιστήμιο», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια .

Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εγγραφής στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για τη νέα σχολική χρονιά.

Δεκατρείς ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοϊού, 141 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, 4.048 τα νέα κρούσματα και 405 οι επαναλοιμώξεις.

«Ο Πούτιν δεν πρέπει να κερδίσει τον πόλεμό του. Και είμαι πεπεισμένος: δεν θα τον κερδίσει», δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σε ομιλία που εκφώνησε στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Σε μια άλλη θλιβερή πτυχή αυτού του πολέμου, ο συνολικός απολογισμός των νεκρών παιδιών ανέρχεται σε 240 με τα 150 ανήλικα να έχουν χάσει τη ζωή τους στον Ντονέτσκ από την αρχή της ρωσικής επέμβασης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας .

Στο πλαίσιο των γενεθλίων των 35 χρόνων του, ο Αθήνα 9.84 διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “35 χρόνια Ελεύθερη Ραδιοφωνία”. Σε μία ώρα, στρογγυλό τραπέζι με θέμα “Το Μουσικό Ραδιόφωνο: 1987- 2022”. Συντονίζει η δημοσιογράφος, Τασούλα Επτακοίλη. Οι συζητήσεις θα μεταδοθούν με Live Streaming στον “αέρα” του σταθμού, στο site και στο κανάλι μας στο You Tube.

ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια αύριο στην Αττική με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς. 31νας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα