back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα και έφθασε σε περιοχές του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης απειλώντας τον αστικό ιστό. Αυτή την ώρα η φωτιά καίει κοντά στο κοιμητήριο της Βούλας, ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν σε δύσβατες περιοχές, αλλά έχουν κοπάσει οι άνεμοι και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης. Τις ρίψεις νερού έχουν ήδη αρχίσει εκ νέου, εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Στις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούν 283 πυροσβέστες με 65 οχήματα, δέκα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές πυροσβέστες. Το έργο της πυρόσβεσης ενισχύουν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία,10 με 15 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στο Πανόραμα Βούλας, ενώ 2 με 3 απ’ αυτά έχουν υποστεί μεγαλύτερες. Άγνωστος ακόμα ο αριθμός των οχημάτων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ο ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωσή του, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό στη Γλυφάδα.

Στην Ουκρανία, το Κίεβο απορρίπτει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα, αν προηγουμένως δεν υποχωρήσουν οι ρωσικές δυνάμεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σύνορα. Παράλληλα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιδιώκουν «να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο» του Σεβεροντονέτσκ, της πόλης-κλειδί στα ανατολικά της χώρας, όπου συνεχίζονται οι οδομαχίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ολεξάντρ Στριούκ.

Οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους, μικρού βεληνεκούς, εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση. Οι εκτοξεύσεις έγιναν έπειτα από τα τριήμερα κοινά γυμνάσια των αμερικανικών και των νοτιοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων και της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα.

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με τη νέα της σύνθεση. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια της γραμμής 7 του τραμ «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος», λόγω της διεξαγωγής στον Πειραιά του αγώνα δρόμου Ποσειδώνια. Ως τις 11 το πρωί, τα δρομολόγια θα έχουν προσωρινό τερματικό σταθμό τη στάση ΣΕΦ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα