back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σ. Σταματάκου: Υιοθετήστε ένα από τα αδέσποτα που διασώθηκαν από τις άθλιες συνθήκες του κυνοκομείου Σπάρτης

Διαβάστε επίσης

Η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου είναι ένα νέο κορίτσι με έντονη ακτιβιστική δράση που έχει αφιερώσει τη ζωή και τον χρόνο της στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Είναι διευθύντρια του “Zero Stray Academy”, μιας ακαδημίας που παρέχει γνώσεις στους δήμους προκειμένου να επιτύχουν αρχικά τη μείωση του αριθμού και στο σύντομο μέλλον την εξάλειψη των αδέσποτων σκύλων και γατών εκτός δομών φιλοξενίας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, περιέγραψε τις άθλιες συνθήκες που βιώσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα σκυλιά στα δύο κυνοκομεία της Σπάρτης.

Εξάλλου, η ίδια, μαζί με την ομάδα της, ανέδειξε το ζήτημα της κακοποίησης αυτών των σκύλων καθώς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στη Σπάρτη, όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι στα δύο κυνοκομεία της περιοχής υπάρχουν δεκάδες σκυλιά σε άθλια κατάσταση. Σκυλιά μέσα σε κλουβιά , άρρωστα, υποσιτισμένα, σκελετωμένα, γεμάτα πληγές, έτοιμα να πεθάνουν.

‘Όπως είπε «πρόκειται για ζώα που έζησαν σε τρομακτικές συνθήκες, αλυσοδεμένα σε κάδους σκουπιδιών στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, στην Αγία Κυριακή το ένα πάνω στο άλλο, μέσα στις λάσπες και στα περιττώματά τους».

Πλέον έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε ο χώρος από κολαστήριο να μετατραπεί σε καταφύγιο για αυτά τα υπέροχα ζώα.

«Οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί σε σχέση με πριν όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι ιδανικές. Οι χώροι είναι γεμάτοι και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν άλλα σκυλιά», ανέφερε η κ. Σταματάκου, η οποία απηύθυνε έκκληση μέσω του σταθμού της πόλης για υιοθεσία ώστε ουσιαστικά να διασωθούν, ειδικά οκτώ σκυλιά εξ’ αυτών τα οποία περιέθαλψε για ένα χρονικό διάστημα το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ) και πλέον τα επιστρέφει.

«Όλα τα σκυλιά μας είναι καταπληκτικά, εξαιρετικού χαρακτήρα ζώα», διαβεβαίωσε όσους αποφασίσουν να χαρίσουν ένα σπίτι και να προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε αυτά τα ταλαιπωρημένα ζώα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ στο 210-4015451, ή να στείλουν μήνυμα στο Zero Stray Pawject, στο Smart Paws – Save A Stray ή στο Strays Sparta Greece.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα