back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Εκτίμηση βόμβα Μαγιορκίνη ότι αύριο θα καταγραφούν περισσότερα από 20.000 κρούσματα κορονοΐού. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στην επιδημιολογία της θερινής έξαρσης COVID-19, τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι “η αύξηση των κλινών εντός των Νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%, όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων, παρουσιάζοντας ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες” πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί στο OPEN, τόνισε ότι αν υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9064 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 97 διασωληνωμένους. Άνοιξε, στο μεταξύ, η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για πολίτες άνω των 30 ετών.

Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό, σημείωσε κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της άρσης του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας τον Αύγουστο και η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που οι ηγέτες της G7, κατά τη Σύνοδο στη Νότια Γερμανία επαναβεβαίωναν την ακλόνητη στήριξή τους στην Ουκρανία υποσχόμενοι κυρίως τη στρατιωτική και οικονομική τους στήριξη «για όσο χρειαστεί», ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας. Στο κτήριο βρίσκονταν περισσότεροι από 1.000 πολίτες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον δέκα νεκροί, και 40 τραυματίες ,ενώ εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες θύματα.

Εν τω μεταξύ, στην απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στη Ρωσία, προχώρησε σήμερα η Μόσχα ως αντίποινα στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωμάτων, τον περασμένο Απρίλιο από την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές. Την έντονη λύπη της εκφράζει η Αθήνα.

Τετραμερής σύνοδος κορυφής μεταξύ ΝΑΤΟ, Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας θα πραγματοποιηθεί αύριο – παραμονή της Συνόδου της Μαδρίτης – με θέμα την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην Ατλαντική Συμμαχία, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Σημαντική άνοδος στα 364,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφεται στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο , σύμφωνα με το κλείσιμο της προημερήσιας αγοράς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Πάνω από 8 χιλιάδες παράπονα πελατών εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δέχθηκε η ειδική πλατφόρμα MyRae, από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Αθανάσιο Δαγούμα. Το 87% των παραπόνων αφορά την ηλεκτρική ενέργεια εκ των οποίων σχεδόν οι μισές έχουν να κάνουν με ζητήματα λογαριασμών.

Τροπολογία με την οποία προτείνεται η εξαίρεση του επιδόματος παιδιού από το δηλούμενο εισόδημα για τη λήψη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, κατέθεσε στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρεται στην τροπολογία που υπογράφεται από 64 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το νόμο 4756 του 2020, που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ, νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά που έχουν καθόλου ή ελάχιστο εισόδημα, αποκλείονται ή λαμβάνουν μειωμένο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κάτι που υπό τις σημερινές συνθήκες ισοδυναμεί με πλήρη αδυναμία επιβίωσής τους.

“Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Την Τετάρτη η αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνου Κούντρια, στην υπόθεση Λιγνάδη, καθώς ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για 4 βιασμούς ολοκλήρωσε νωρίτερα την απολογία του. Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσής του με στόχο να χτυπηθεί, όπως είπε, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 42χρονου άνδρα στη Ραφήνα σε νυχτερινό κέντρο. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Συνελήφθη 47χρονη αλλοδαπή που ,ως οικιακή βοηθός, λήστευε ηλικιωμένους, αφού πρώτα τους έριχνε υπνωτικές ουσίες σε φαγητά και ροφήματα. Από την μέχρι τώρα έρευνα εξιχνιάστηκαν 4 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Μητέρα και γιος πιθανολογείται ότι ήταν ο άνδρας και η γυναίκα που ανασύρθηκαν νεκροί όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή των Νέων Επιβατών, στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας, που ήταν ο οδηγός, ήταν 50 ετών ελληνικής καταγωγής, ενώ τα στοιχεία της γυναίκας δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες των αρχών δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν δεμένοι με χειροπέδες στο τιμόνι και δεμένοι μεταξύ τους, ενώ έφεραν πάνω τους σακίδια γεμάτα με άμμο, που λειτούργησαν σαν βαρίδι.

To SNF Nostos, η ανοιχτή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει ένα σύνολο εκθέσεων με ελεύθερη είσοδο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα