back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία συνιστά μια “άμεση απειλή” για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και η Κίνα συνιστά πρόκληση για τις αξίες και τα συμφέροντα του δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Όπως είπε η Συμμαχία πρέπει να λάβει υπόψη της, τις συνέπειες για την ασφάλειά της από τις κινεζικές επενδύσεις σε σύγχρονα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια στο ΝΑΤΟ. Ξεπεράστηκαν καιροσκοπικές συμπεριφορές σχολίασε νωρίτερα προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του επειδή όπως είπε στο νέο στρατηγικό δόγμα συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου”.

Την ίδια ώρα κρίσιμη αναμένεται η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν και του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν η οποία θα πραγματοποιηθεί -εκτός απροόπτου- στο περιθώριο της σημερινής, δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής όπως επιβεβαίωσαν οι ίδιοι οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν. Το τετ α τετ θα γίνει μόλις λίγες ώρες μετά τη συμφωνία της Άγκυρας να άρει τις ενστάσεις της στην νατοϊκή ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας μέσω υπογραφής μνημονίου που ικανοποιεί σχεδόν όλα τα αιτήματα της Άγκυρας. Από την πλευρά τους Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Τουρκία δεν έκανε «κάποιο ιδιαίτερο αίτημα για παραχωρήσεις στους Αμερικανούς», προκειμένου να άρει την αντίθεσή της, ούτε η Ουάσινγκτον προσέφερε κάτι στην Άγκυρα. Η συνάντηση των δυο ανδρών αναμένεται ουσιαστικά εδώ και καιρό, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο Ερντογάν θα θέσει το ζήτημα της αγοράς 40 μαχητικών F-16 τελευταίας έκδοσης όπως ανέφερε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε, αναφέρουν πηγές της τουρκικής προεδρίας. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν επηρεάζει την ελληνική πλευρά, λέει η Αθήνα. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ενισχύει τον ευρωπαϊκό χώρο της Συμμαχίας και τη θέση της Ελλάδας.

«Σουηδία και Φινλανδία δεσμεύθηκαν να πουλάνε όπλα σε Τουρκία και να στηρίξουν τη συμμετοχή της σε πρωτοβουλίες Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, ό,τι κι αν κάνει σε Αιγαίο, Κύπρο, Συρία, Λιβύη.

Ο κ. Μητσοτάκης σιωπηλός», σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ποινικά υπόλογη για τη δολοφονία και των τριών παιδιών της από σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Καλείται από τους δύο εισαγγελείς ως ύποπτη και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η εξέταση της στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας θα γίνει από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τη σχετική εντολή για παροχή εξηγήσεων ως ύποπτη έδωσαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου που χειρίζονται τον σχετικό φάκελο.

Άγρια συμπλοκή μεταξύ τεσσάρων ανηλίκων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή της Παλλήνης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι ανήλικοι συνεπλάκησαν, για άγνωστο έως τώρα λόγο, στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Αφανών Ηρώων. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ένας 17χρονος τραυματίστηκε από τα χτυπήματα που δέχθηκε και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αντιδρώντας στην παράταση της σύμβασης του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ για ακόμη ένα έτος.

Σε έξαρση το νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας. Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν χθες τις 20.000, ενώ ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύτηκε στο 16,54%.

Δεν θα ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού, ούτε τοπικού χαρακτήρα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ όπως ανέφερε, από το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα πάει σε μια λογική συνύπαρξης με τον κορονοϊό.

Πτωτική τάση αναμένεται να έχουν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ της χώρας, καθώς όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι σε γενικές γραμμές έγραψαν χειρότερα από πέρυσι.

Αύριο, Πέμπτη, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα οικογενειακά, προνοιακά, Αναπηρικά και Στεγαστικά επιδόματα… Περισσότερα από τον Δημήτρη Κωστάκο…

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα