back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Θ. Βασιλακόπουλος για τα κρούσματα: Δε χρειάζεται πανικός, αλλά ούτε εφησυχασμός-Είναι μια κατάσταση περίπου αναμενόμενη

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-06-2022

Για αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, μίλησε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εκτίμησε ότι «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και πανικός», ενώ εμφανίστηκε ανήσυχος για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία «Από 90 που ήταν, έφτασαν να ξεπεράσουν τις 200» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα «να είναι λίγοι όσοι θα χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ».

Όπως εξήγησε ο κ Βασιλακόπουλος «υπάρχει επικράτηση των υποστελεχών της Όμικρον 4 και 5, ενώ επίσης έχει παρέλθει ικανός χρόνος από την τρίτη δόση».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο καθηγητής προέκρινε την επικαιροποίηση του εμβολιασμού για όλους όσοι μπορούν. «Ένας τριπλά εμβολιασμένος έχει προστασία 80% έναντι σοβαρής νόσησης, ενώ με τη δεύτερη αναμνηστική δόση, το ποσοστό αγγίζει το 99%» τόνισε.

Και συνέχισε: «η 4η δόση δεν προκαλεί καμία παρενέργεια και σε μεγάλο ποσοστό είναι προστατευτική, εξαφανίζοντας σχεδόν τον κίνδυνο βαριάς νόσησης».

Κλείνοντας, σημείωσε για το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο ότι «μπορεί να βγει σε 4 μήνες» και υποστήριξε πως «έως τότε, κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν να είναι προστατευμένος με την τέταρτη δόση. Αν περιμένουμε, θα είμαστε ακάλυπτοι μέχρις ότου έρθει στη χώρα ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα