back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Την διεύρυνση της επιδότησης για ηλεκτρική ενέργεια για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και για όλες τις κατοικίες, κυρίες και εξοχικές για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρεκας. Από τον Ιούλιο επιδοτείται με 200 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και με 240 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου. Παράλληλα όπως επανέλαβε ο υπουργός από τον Αύγουστο οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις τιμές των παρόχων ώστε να επιλέγουν εταιρία με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες.

Παρατείνεται ως τις 8 Ιουλίου η προθεσμία για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή” που έληγε σήμερα.

Προς νέα παράταση, τουλάχιστον ενός μήνα, οι “επιστροφές” της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν περίπου 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες κατά την περίοδο της πανδημίας. Η προθεσμία με βάση τις έως τώρα αποφάσεις εκπνέει στις 29 Ιουλίου.

Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Ιτέας Φωκίδας, σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Μικρές οι εστίες που καίνε, είπε νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Δελφών, Παναγιώτης Ταγκαλής, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ζημιές είναι μεγάλες, κυρίως για τους παραγωγούς.

Καθησυχαστικός και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος. Όπως τόνισε στο σταθμό μας, η κατάσταση είναι πλήρως ελεγχόμενη.

Όσον αφορά την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα που εκκενώθηκε χθες βράδυ, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

Δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα συνεχίσουν να επικρατούν σήμερα και αύριο σε μεγάλο μέρος της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του meteo.

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, Αν. Λέσβο και Σκύρο.

Με την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, θα συναντηθεί σε λίγη ώρα στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνέχεια θα μιλήσει στην ολομέλεια.

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τους ιατροδικαστές που διερεύνησαν τα αίτια θανάτου των παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου- Δασκαλάκη από την Πάτρα παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη .

Με σημερινή επιστολή του, ο υπουργός ζητά να διενεργηθεί ο αναγκαίος έλεγχος για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για την ώρα της κρίσης στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας έχει εισηγηθεί την ενοχή του για τις τρεις από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος της αγόρευσης των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα ή στην επόμενη δικάσιμο, μεθαύριο Πέμπτη, η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Απολογείται σήμερα ο αποκαλούμενος “Δόκτωρ Κοντός”, που κατηγορείται ότι εξαπάτησε βαριά πάσχοντες ανθρώπους, εμφανιζόμενος ως διακεκριμένος επιστήμονας και υποσχόμενος πως θα τους θεραπεύσει.

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης, θα δώσει εξηγήσεις για 12 ανθρωποκτονίες, ανάμεσά τους δύο ανήλικων, και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Στα μέσα Ιουλίου η κορύφωση του κύματος του κορονοϊού με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, Ευφροσύνη Γκρανιά – Κλώτσα.

Χαρακτήρισε μη ασφαλείς τις όποιες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας και συνέστησε τον εμβολιασμό τώρα με τέταρτη δόση για να είναι οι πολίτες προετοιμασμένοι για το Φθινόπωρο.

Ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σημείωσε ότι έχουν αποδείξει πως προστατεύουν από το σύνδρομο Long Covid και ξεκάθαρα μειώνουν τους θανάτους και τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, ενώ επεσήμανε ότι θα μιλάμε πλέον για το τέλος της πανδημίας όταν αναπτυχθούν τους επόμενους μήνες τα νέα εμβόλια, που θα καλύπτουν όλες τις μεταλλάξεις του ιού.

Από σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες πλήττεται για τέταρτη ημέρα το Σίδνεϊ.
Περίπου 50.000 άνθρωποι στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων διέσωσε 22 ανθρώπους τη νύχτα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα