back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στον Έβρο και να σωθεί το οικοσύστημα στο δάσος της Δαδιάς. Στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη. Στόχος, η εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη για τέταρτη ημέρα και ο καλύτερος συντονισμός με τους τοπικούς φορείς. Χθες βράδυ δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού της Δαδιάς, όπου έχει επικεντρωθεί η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης για την αναχαίτιση της μεγάλης πυρκαγιάς, που καταστρέφει στο διάβα της χιλιάδες στρέμματα του Εθνικού Πάρκου.  

Η πυρκαγιά στη Λέσβο καίει σε διάφορα μέτωπα μεταξύ Βατερών, Βρίσας και Σταυρού, χωρίς αυτή τη στιγμή να απειλεί κάποιον οικισμό. Χθες υπήρξαν προληπτικές εκκενώσεις και απομακρύνσεις πάνω από 450 πολιτών από 2 ξενοδοχειακές μονάδες, 1 τουριστική επιχείρηση και 92 οικίες. Εξάλλου, εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Ένας πυροσβέστης τραυματίσθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης. Η φωτιά πέρασε απ’ την νοτιοανατολική πλευρά των Βατερών και έκαψε δύο σπίτια, δύο αποθήκες, ενώ ένα άλλο σπίτι έχει υποστεί ζημιές.   

Πολλά τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας, όπου από τα ξημερώματα υπάρχει μείωση της έντασης των ανέμων. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. 

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα, σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή Μοσχοχώρι, στο Κιλελέρ της Λάρισας.   

Την ελπίδα ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα μπορούσαν να επικρατήσουν οι απαραίτητες συνθήκες που ίσως επιτρέψουν να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζει σε συνέντευξή του στην καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.  

Στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας θα καταθέσει στις 10 το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την ευκαιρία της 48ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Το βράδυ, η Πρόεδρος θα παραθέσει την καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. 

Σε δύο συλλήψεις και 6 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία στα Εξάρχεια σε επιχείρηση για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών.  

Έκρηξη σε σκάφος το οποίο αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες σημειώθηκε  έξω από το Τολό στην Αργολίδα. Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, τα οποία έπεσαν στη θάλασσα. Δύο γυναίκες υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται. 

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα σε όλη τη χώρα. Ανοιχτές από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ βρίσκονται επτά κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για τις λέσχες φιλίας σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Βοτανικό, Κολοκυνθού, Άγιο Ελευθέριο, Κυψέλη και Αμπελοκήπους.  

Και ο καιρός 

Αίθριος στην Αττική. Άνεμοι έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα