back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Π. Καλακίκος: Η Δαδιά ήταν ο πνεύμονας, το οξυγόνο μας

Διαβάστε επίσης

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στο δάσος της Δαδιάς. «Αυτό το δάσος ήταν ο πνεύμονας, ήταν το οξυγόνο μας και πέρα από τις μεγάλες επιπτώσεις στο οικοσύστημα και την οικολογική καταστροφή, οι επιπτώσεις θα είναι και κοινωνικοοικονομικές» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος.

H οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη όπως είπε ο κ. Καλακίκος τονίζοντας παράλληλα πως δεν είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύει το συγκεκριμένο δάσος και έκανε έκκληση να μην ξεχαστεί η Δαδιά. «Θα πρέπει η περιοχή και τα προβλήματα της να προβληθούν και να μην ξεχαστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη σημερινή κατάσταση της φωτιάς ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «η φωτιά έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σήμερα υπάρχουν κάποιοι άνεμοι όμως η εικόνα είναι καλή» πρόσθεσε.

Ο κ. Καλακίκος αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις που υπάρχουν. «Θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. Δεν μπορεί να είναι μόνο τέσσερις δασοφύλακες για αυτή την μεγάλη έκταση. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας δασολόγος. Άρα, λοιπόν, θα πρέπει να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία. Θα πρέπει να ενισχυθεί και να αναβαθμιστεί η υπηρεσία της πυροσβεστικής. Έχουμε μία περιοχή Natura, αλλά έχουμε ένα κλιμάκιο και βρίσκεται 120 χιλιόμετρα μακριά από την έδρα του Σουφλίου. Το κράτος έχει Συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσει το δάσος» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα