back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η ευρεία επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ρόδου οπότε αλιευτικό σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε. Όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν περισυλλεγεί σώα 29 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 60 άτομα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού για τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σαρακίνα, στην Σπιάτζα Πύργου. Σύμφωνα με το ilialive.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο εστίες, σε κοντινή απόσταση, σχεδόν την ίδια στιγμή. Η φωτιά είναι αυτή την ώρα σε ύφεση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν εκδηλωθεί περισσότερες από 3.800 δασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 361 την τελευταία εβδομάδα και οι 46 το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ότι από τις 20 Αυγούστου, η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας αναγνωρίζοντας ότι χώρα μας έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων πολιτικής που ανέλαβε . Με το αποτέλεσμα αυτό ενισχύεται η θέση της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Στο 12,1%, υποχώρησε η ανεργία τον Ιούνιο, μειωμένη τόσο σε σχέση με τον Μάϊο (12,5%), όσο και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα (15%), σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, παραμένει η μεγάλη απόκλιση συγκριτικά με τα στοιχεία που προκύπτουν από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ).

Στα ύψη της πολιτικής ατζέντας η υπόθεσης των παρακολουθήσεων με κεντρικό πρόσωπο το Νίκο Ανδρουλάκη. θέμα των υποκλοπών.

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται ότι « όσο ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι επιθυμεί την διαφάνεια στη λειτουργία της ΕΥΠ τόσο επιμένει στην αδιαφάνεια και τον αυταρχισμό. Διατηρεί τον έλεγχο της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο και την επιλογή του επικεφαλής της από τον πρωθυπουργό προσθέτοντας μόνο μια απλή γνωμοδότηση της Βουλής». Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Εκτός από επικίνδυνος για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, παραμένει κι ένας κοινός πολιτικός απατεώνας».

Pροηγήθηκε η μακροσκελής σε σκληρό τόνο, ανακοίνωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής ο οποίος υπογράμμισε “Δεν θα παίξω το παιχνίδι της συνωμοσιολογίας”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά να διαβιβαστεί άμεσα «το σύνολο του φακέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ενημερωθούν με τον πιο επίσημο τρόπο η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τους λόγους της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ», όπως επισημαίνει. Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει προσχηματικές τις εξαγγελίες για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ .

Ο κ Ανδρουλάκης με καθημερινές δηλώσεις του, επιχειρεί την εργαλειοποίηση ενός, όντως, πολύ σημαντικού θέματος. Η Κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει αυτή τη στείρα ανταλλαγή δηλώσεων. Η συνέχεια θα δοθεί, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στη Βουλή, επισήμανε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε ότι αφορά το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επαναφέρει – μεταξύ άλλων – τους δύο εισαγγελείς στην εποπτεία της Εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και καθιερώνει για πρώτη φορά ακρόαση του Διοικητή της ΕΥΠ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ομόφωνα αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας η απαλλαγή- από κάθε κατηγορία – για τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί για δωροληψία στην υπόθεση της Novartis.

Η «Δικαιοσύνη βλέπει και στα σκοτάδια» και ο μεγεθυντικός φακός της ανέδειξε όλη την αλήθεια. Ένα είναι το μήνυμα προς όσους επιχείρησαν να κλονίσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ, επισημαίνει σε δήλωση του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σφοδρή κριτική στον Δήμαρχο Αθηναίων ασκεί η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη με επίκεντρο τις σημερινές προσαγωγές κατοίκων στον Λόφο του Στρέφη και τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια.

Στην Ιταλία, αυξημένος κατά 7,9% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε μηνιαία, ο πληθωρισμός σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας Istat. Η μεγαλύτερη άνοδος των τιμών σε ετήσια βάση αφορά στον ενεργειακό τομέα, κατά 42,9% τον Ιούλιο. Ακριβότερο κατά 9,1 % το «καλάθι της νοικοκυράς» σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021. Συνολικά, οι τιμές του νερού και των καυσίμων παρουσίασαν αύξηση κατά 24,7% και των εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς κατά 13,9%.

Η Βρετανία ξεκινά εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας για παιδιά στο Λονδίνο κάτω των 10 ετών, αφού επιβεβαίωσε ότι ο ιός εξαπλώνεται στην πρωτεύουσα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός αύριο στην Αττική . Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 24 έως 35 βαθμοί Κελσίου.

33 βαθμοί αυτή την ώρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα