back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος από τα λιμάνια τις Εθνικές οδούς αλλά και τα ΚΤΕΛ καθώς φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι ενόψει του Δεκαπενταύγουστου με πληρότητα στο 100%.

Περισσότεροι από 100 χιλιάδες επιβάτες θα φύγουν από σήμερα έως και την Κυριακή μόνο από το λιμάνι του Πειραιά με την πλειονότητα των επιβατών να αναχωρούν την Κυριακή.  Σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια για Κυκλάδες Κρήτη Δωδεκάνησα και βόρειο Αιγαίο. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν 17 δρομολόγια και 11 από το λιμάνι του Λαυρίου.

Σύμφωνα με στελέχη ταξιδιωτικών πρακτορείων , πέραν αυτών των προορισμών , για τα νησιά του Αργοσαρωνικού υπολογίζονται ότι θα αναχωρήσουν άλλοι 25.000 επιβάτες.

Εμπόδιο για το τριήμερο ο καιρός, που αλλάζει φέρνοντας βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα θα υπάρξουν τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στο Κεντρικό Ιόνιο.  Βελτιωμένος ωστόσο θα είναι ο καιρός το Δεκαπενταύγουστο.

Την ίδια ώρα και ενώ ακόμη βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής περιόδου του 2022 ο μεγαλύτερος tour operator της Γερμανίας άνοιξε από τώρα τα πακέτα διακοπών προς την χώρα μας για το καλοκαίρι του 2023. Περισσότερα θα μας πει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με την αντιπολίτευση να τις καταδικάζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει και το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής ζητά την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της  Βουλής και την παραπομπή του  στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Χθες κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου ,στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή απορρήτων στοιχείων που αφορούν την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.  

Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα σχολεία ανοίγουν με την καλύτερη δυνατή συνθήκη ανθρώπινου δυναμικού όλων των εποχών, επισήμανε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η  Νίκη Κεραμέως.  Ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι  σήμερα υπογράφεται η πρόσκληση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι από την προσεχή εβδομάδα θα μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας αναφέρει ο ΕΟΔΥ σχετικά με την ταυτοποίηση ενός νέου ιού πιθανής ζωικής προέλευσης στην Κίνα. Ο ιός ανιχνεύθηκε σε εμπύρετα περιστατικά χωρίς μοιραία κατάληξη προς το παρόν, ωστόσο έχει κινητοποιήσει τις υγειονομικές αρχές παγκοσμίως.

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στη Θάσο.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έκαψε μέχρι στιγμής περί τα 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει ενεργοποιηθεί Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δικογραφία σε βάρος 10χρονου αγοριού σχηματίστηκε στο νησί της Μυτιλήνης ενώ συνελήφθη και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το παιδί παραδέχθηκε ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες έβαλε δύο φωτιές στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, όπου με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής έσβησαν έγκαιρα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ το παιδί υποστήριξε  στους αστυνομικούς, ότι έβαλε τις φωτιές επειδή του άρεσε να ακούει τις σειρήνες της πυροσβεστικής και να βλέπει τους πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά. Η δικογραφία  με την κατηγορία του εμπρησμού θα αποσταλεί στο Εισαγγελέα Ανηλίκων,

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη Γαλλία. Πυροσβέστες από Γερμανία, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία και Αυστρία φθάνουν για να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης και να υποστηρίξουν τους 1.100 Γάλλους συναδέλφους τους  στην τεράστια φωτιά στο Λαντιρά, όπου ήδη έχουν απανθρακωθεί 140.000 στρέμματα τον Ιούλιο. Παράλληλα σε μεγάλη περίμετρο γύρω από την Οστέν οι φλόγες έκαψαν μέσα σε δυο μέρες 74.000 στρέμματα δασικής έκτασης και ανάγκασαν 10.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

105 αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μουσεία και μνημεία, σε ολόκληρη τη χώρα, θα υποδεχθούν απόψε το κοινό κάτω από το φως της Πανσελήνου. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα