back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μ. Γκάγκα: Ο κορονοϊός μετατρέπεται σε γρίπη ωστόσο είναι απαραίτητο το προφυλακτικό εμβόλιο

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση ότι ο κορονοϊός μετατρέπεται πλέον σε ένα είδος γρίπης, εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

«Τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα είχαμε περισσότερα από 4 εκατομμύρια κρούσματα, ωστόσο δεν είχαμε την υπερμετάδοση που είχαμε τον πρώτο καιρό, γεγονός που σημαίνει ότι από δω και πέρα τα πράγματα είναι σε μια λογική γρίπης» σημείωσε η Μίνα Γκάγκα και επανέλαβε πως δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού. «Θεωρούμε ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια». 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, τόσο για τη γρίπη H1N1 όσο και για τον κορονοϊό,  σημείωσε ότι η σύσταση θα είναι να κάνουμε όλοι προφυλακτικό εμβόλιο, καθώς το φθινόπωρο συγκεντρωνόμαστε σε κλειστούς χώρους.  «Στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει δείχνουν ότι ουσιαστικά είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα