back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σ. Κολλάτος: Η απόφαση του Δημάρχου είναι να μην στερηθούμε το φως, δεν μπορεί η Αθήνα να μείνει σκοτεινή

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεση του Δήμου Αθηναίων να μην στερηθεί η πρωτεύουσα το φως στις γειτονιές της, δεδομένου ότι -όπως άλλωστε υπογράμμισε πρόσφατα ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης,- η ασφάλεια είναι ταυτισμένη με το φως, επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας, Σάκης Κολλάτος.

«Η απόφαση είναι να μην στερηθούμε το φως. Δεν μπορεί η Αθήνα να μείνει σκοτεινή», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας, τόνισε ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο, ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού που έχει γίνει ποτέ στη χώρα και το οποίο υπολογίζεται ότι θα επιφέρει οικονομίες μεγάλης κλίμακας.

Όπως εξήγησε, πρόκειται να αντικατασταθούν περίπου 44.000 λαμπτήρες φωτισμού της πόλης με λεντ και με έξυπνα φωτιστικά ρυθμιζόμενα, υπογραμμίζοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να υπάρξει μείωση της κατανάλωσης έως και 80%».

Και πρόσθεσε: «Η ετήσια κατανάλωση στο Δήμο της Αθήνας είναι 25 εκατ. κιλοβατώρες κατά, μέσο όρο. Με την αντικατάσταση σε led, πιστεύουμε ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 10 εκατ. κιλοβατώρες. Πρόκειται για μια εξοικονόμηση τουλάχιστον 60% μόνο με την αλλαγή των λαμπτήρων».

Ο κ. Κολλάτος, διαβεβαίωσε επίσης, ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αύξηση των δημοτικών τελών, λέγοντας: «Επειδή ο φωτισμός είναι ανταποδοτικά τέλη, ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ζητήσει να δούμε πόσο μας ”κοστίζει” η εξοικονόμηση ώστε να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, μόνο από τον φωτισμό».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα