back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας θα κλείσουν οι κάλπες στην γειτονική Ιταλία για να αρχίσει η καταμέτρηση όπου όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο δρόμος για την επικράτηση της ακροδεξιάς, Τζόρτζια Μελόνι . Θα πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιταλίας, στην πιο δεξιά κυβέρνηση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με κυβερνητικούς εταίρους τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και τη Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τραγωδία στον Όλυμπο. Δεν τα κατάφερε τελικά ο Σλοβένος ορειβάτης που θέλησε να αναρριχηθεί στον Όλυμπο. Ο 40χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κατερίνης όπου, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Πιερίας, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Με τραύμα στο πόδι νοσηλεύεται ο Έλληνας ορειβάτης που επίσης προσπάθησε να αναρριχηθεί στον Όλυμπο.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να αντιμετωπίσουν «αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις στη χώρα, έπειτα από εννέα ημέρες κινητοποιήσεων με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών. Σύμφωνα, με την ιρανική ανθρωπιστική οργάνωση Iran Human Rights (IHR), που εδρεύει στην Νορβηγία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά 59 πολίτες.

Στην Ουκρανία, οι φιλορωσικές αρχές της Χερσώνας κατηγόρησαν σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν με πύραυλο ένα ξενοδοχείο στην κατεχόμενη πόλη, στα νότια της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Εξάλλου το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε σήμερα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις γύρω από τον σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Ζαπορίζια και εξαπέλυσαν οκτώ «καμικάζι» μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εργοστάσιο. Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις τα κατέρριψαν και τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί η μεγαλύτερη αγορά τροφίμων του κόσμου «Rungis» στο Παρίσι με τον καπνό να έχει τυλίξει την Γαλλική πρωτεύουσα . Η Αγορά Rungis είναι μία ολόκληρη πόλη τουλάχιστον 12.000 εργαζομένων μέσα στη γαλλική πρωτεύουσα και αποτελεί μία παγκόσμια πύλη προς την ηπειρωτική Ευρώπη μέσω της οποίας διακινούνται εκατομμύρια τόνοι προϊόντων.

Με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο, Δευτέρα , στις πέντε το απόγευμα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων θα γίνει η παρουσίαση της νέας διαδικασίας των Ψηφιακών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας» και της εθνικής πύλης αναπηρίας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη,

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι πνίγηκαν και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά τη βύθιση ενός πλοίου σε ποταμό του Μπαγκλαντές. Στα θύματα περιλαμβάνονται πολλές γυναίκες και παιδιά, ανέφερε ο Τζαχουρούλ Ισλάμ, ο περιφερειακός διοικητής της επαρχίας Παντσαγκάρ, όπου έγινε το ναυάγιο. «Η επιχείρηση διάσωσης των αγνοουμένων, με τη συμμετοχή πυροσβεστών και δυτών, συνεχίζεται», πρόσθεσε.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα