back to top
18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Μ. Γκάγκα: Προκηρύξεις θέσεων στο Παίδων και άμεση κάλυψη με αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία

Διαβάστε επίσης

Σε προκηρύξεις θέσεων, με επείγουσα διαδικασία,  για τις κενές θέσεις αναισθησιολόγων προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Όπως προανήγγειλε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα άμεσα αναμένεται η προκήρυξη θέσεων για να καλυφθούν τα κενά στο “Παίδων Αγία Σοφία” και στη συνέχεια για δεκάδες θέσεις αναισθησιόλογων σε νοσοκομεία της χώρας.

«Για την αντιμετώπιση των αναγκών σε προσωπικό έχουμε ήδη ανοίξει τις πλατφόρμες και σήμερα έχουμε ανθρώπους που θα προσλάβουμε για τα χειρουργεία. Έχουμε μετακινήσει μια γιατρό με εξειδίκευση στην αναισθησιολογία στο «Παίδων» από τον «Ευαγγελισμό» και έναν από τη Βούλα, οπότε τα χειρουργεία προχωράνε, αυτή τη στιγμή» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός και συμπλήρωσε πως «παράλληλα, έχουν προκηρυχθεί τρεις θέσεις αναισθησιολόγων και άμεσα θα προκηρυχθεί για δεκάδες  θέσεις αναισθησιολόγων σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας.»

Ανέφερε ότι η λίστα αναμονής των χειρουργείων του νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία” κυμαίνεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με αυτά που ήταν και τα προηγούμενα χρόνια. «Η κατάσταση αυτή στο “Παίδων” ήταν αντίστοιχη και το 2019 επί κυβέρνησης Τσίπρα με ανάλογο αριθμό στη λίστα αναμονής για χειρουργεία. Το 2019 ήταν 2.853 παιδιά και αυτή την στιγμή είναι 2.925 παιδιά».

Σχετικά με το προσχέδιο του νομοσχεδίου στο οποίο δίνεται η δυνατότητα γιατρών να εργάζονται παρτ τάιμ στο ΕΣΥ και παράλληλα να απασχολούνται και στον ιδιωτικό τομέα και απαντώντας στις ανησυχίες περί ιδιωτικοποίησης της δημόσια υγείας τόνισε πως «το νομοσχέδιο βρίσκεται σε συζήτηση τόσο στο υπουργείο όσο και με τους αρμόδιους φορείς υγείας καθώς πρέπει να επανεξεταστεί η διάρθρωση του ΕΣΥ θέτοντας ως αιχμές την αναβάθμιση των επειγόντων τμημάτων και την χρόνια φροντίδα η οποία εξυπηρετείται και από τον προσωπικό γιατρό καθώς και η αλλαγή εκπαίδευσης των αγροτικών ιατρών και η αξιοποίηση της τηλεϊατρικής που δίνει τη δυνατότητα εξειδικευμένης φροντίδας στην περιφέρεια».

Όπως είπε η κ Γκάγκα σαφώς προέχει η δωρεάν υγεία αλλά υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα και η επιλογή του ιδιωτικού τομέα: «έχουμε το μεγαλύτερο ιδιωτικό τομέα υγείας 40% που δεν έχει άλλη χώρα. Οπότε το ΕΣΥ πρέπει να το δούμε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα