back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Χρυσή Μπάλα»: Κορυφαίος στον κόσμο ο Μπενζεμά

Διαβάστε επίσης

Το απόλυτο φαβορί, Καρίμ Μπενζεμά, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και θριάμβευσε στη «Χρυσή Μπάλα», κερδίζοντας τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη για τη σεζόν 2021-22.

Έπρεπε να γίνει και έγινε! Ο σπουδαίος Καρίμ Μπενζεμά κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα για πρώτη φορά στην καριέρα του! Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Γάλλος που παίρνει το τρόπαιο πρώτη φορά μετά το 1998 όπου τότε ήταν νικητής ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Η σπουδαία πορεία του 34χρονου με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας, παίρνοντας το βραβείο από τα χέρια του συμπατριώτη του και κάτοχο του τίτλου το 1998, Ζινεντίν Ζιντάν.

Στην τελετή που διοργανώθηκε στο θέατρο Σατελέ στο Παρίσι, ο Μπενζεμά άφησε πίσω του τον Σενεγαλέζο πρωταθλητή Αφρικής Σάντιο Μανέ (Λίβερπουλ), τον οποίο είχε νικήσει στον τελικό του Champions League τον Μάιο (1-0) και τον Βέλγο Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι).

Κορυφαία για 2η σερί χρονιά η Πουτέγιας

Ο… θηλυκός Λιονέλ Μέσι! Η σημαία της Μπαρτσελόνα, μία από τις σπουδαιότερες γυναίκες ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Αλλά και φανερά άτυχη από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε και της στέρησε τη συμμετοχή στο περασμένο Euro!

Η Αλέσια Πουτέγιας, περί ου ο λόγος, κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Χρυσή Μπάλα των γυναικών και βρίσκεται στην κορυφή της εν λόγω λίστας.

Κορυφαίος σκόρερ και εφέτος ο Λεβαντόφσκι

Prize for Lewandowski! The Pole carries the Trophy Mü...

Ο Πολωνός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ για δεύτερη σερί χρονιά, το οποίο έχει πλέον… ονοματεπώνυμο, καθώς μετονομάστηκε σε “Γκερντ Μίλερ”, στην τελετή απονομής της “Χρυσής Μπάλας” στο Παρίσι.

Ο Κουρτουά καλύτερος τερματοφύλακας της σεζόν 2021-22

Ο «φύλακας άγγελος» της εστίας της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά, τιμήθηκε με το βραβείο «Γιασίν», για τον καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν 2021-22, όπως ανακοινώθηκε κατά την τελετή απονομής της “Χρυσής Μπάλας” στο Παρίσι.
Ο Κουρτουά είναι μόλις ο τρίτος αποδέκτης του βραβείου, το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 2019, γράφοντας το όνομα του δίπλα σε αυτά των Άλισον Μπέκερ και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα.

Στον Μανέ το βραβείο «Σόκρατες»

Ο Σενεγαλέζος Σάντιο Μανέ παρέλαβε το βραβείο «Σόκρατες», το οποίο απονεμήθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της τελετής της “Χρυσής Μπάλας” κι έχει σκοπό να αναδείξει ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα.
Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Σενεγάλης ανταμείφθηκε για την επένδυσή του στην ανάπτυξη του χωριού του, Μπαμπάλι, στα νότια της χώρας, όπου ενθάρρυνε ιδιαίτερα την ίση πρόσβαση αγοριών και κοριτσιών στο ποδόσφαιρο.

Ο Γκάβι νικητής του «Ραϊμόν Κοπά»

Ο Γκάβι ήταν ο μεγάλος νικητής του «Ραϊμόν Κοπά», το οποίο απονέμεται στον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών, με την Μπαρτσελόνα να έχει για δεύτερη διαδοχική χρονιά την τιμητική της, καθώς πέρυσι είχε διακριθεί ο Πέδρι.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα