back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ. Δεμελής: Συναυλία στην Τεχνόπολη αφιερωμένη στην «Κυρά της Ρω που έδωσε τη ζωή της για την πατρίδα

Διαβάστε επίσης

Για την πρωτότυπη θεματική συναυλία με τίτλο «Η Κυρά της Ρω» την οποία διοργανώνουν η Υπηρεσία Διοργανώσεως μουσικών εκδηλώσεων, Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής και Ηχογραφήσεων και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. στη Τεχνόπολη στο Γκάζι (Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» – Αεριοφυλάκιο 1), μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο διευθυντής της ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Γιώργος Δεμελής.

«Οι δράσεις της Αρχιεπισκοπής και γενικότερα της Εκκλησίας της Ελλάδος επεκτείνονται διαρκώς σε ευαίσθητα ζητήματα. Η αυριανή συναυλία είναι αφιερωμένη στην «Κυρά της Ρω», στην Δέσποινα Αχλαδιώτη, σε ένα ιστορικό πρόσωπο . Σε μια γυναίκα που έδωσε τη ζωή της για την πατρίδα, που κάθε πρωί, επί σαράντα χρόνια, ύψωνε την ελληνική σημαία απέναντι από την Τουρκία, στην εσχατιά της ελληνικής γης», τόνισε.

Στη συναυλία η οποία έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τραγουδούν η Σοφία Μάνου και ο Γιώργος Ντόβολος, παίζει η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Δεμελή ενώ συμμετέχουν ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος και η Ναταλία Δραγούμη στις αφηγήσεις και χορεύει η Ομάδα Χορού του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Όπλων.

Σύμφωνα με τον κ. Δεμελή, τα κείμενα της συναυλίας είναι του Ρένου – Νεκτάριου Παυλάκη και βασίζονται σε ιστορικά γεγονότα ενώ κάποια εξ αυτών αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Μαρκόπουλου τα οποία υμνούν την Ελλάδα.

« Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτούς τους μεγάλους συνθέτες έξω από μια τέτοια συναυλία η οποία εξυψώνει την Ελληνίδα, τον καθημερινό Έλληνα ήρωα, τον ίδιο τον άνθρωπο», πρόσθεσε.

Όσο για την Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ», ανέφερε: «Δραστηριοποιείται τα τελευταία έντεκα χρόνια ενώ , εδώ και ένα χρόνο υφίσταται ως επίσημη Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Απαρτίζεται από νέους ανθρώπους και το όνειρό μας είναι σταδιακά, εκτός από επαγγελματίες μουσικοί, να συμμετέχουν και μαθητές, να ”ανοιχτεί” και να γίνει μια Ορχήστρα και νέων ανθρώπων».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα