back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

K. Μαρουσάκης: Δύσκολη μέρα για την Αττική η Κυριακή λόγω της κακοκαιρίας «Εύα»

Διαβάστε επίσης

Μετά τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, το σκηνικό του καιρού αλλάζει καθώς η κακοκαιρία «Εύα» βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέπεις αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο να πλήξει το σύνολο της χώρας.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, το σύστημα της κακοκαιρίας δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Ελλάδα και θα αρχίσει να απασχολεί τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά, προκαλώντας σημαντική επιδείνωση του καιρού.

«Το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες στη βορειοδυτική Ελλάδα , στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο . Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της δυτικής χώρας και από το απόγευμα μέχρι και το πρωί της Δευτέρας θα δοκιμαστεί το σύνολο της χώρας από αυτά τα ισχυρά φαινόμενα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, η πιο δύσκολη μέρα για την Αττική θα είναι η Κυριακή και γι αυτό συνέστησε μεγάλη προσοχή στους πολίτες, καθώς , όπως εξήγησε, αναμένεται να πέσει αυξημένος όγκος νερού.

«Το κύμα της κακοκαιρίας θα αρχίσει να απασχολεί την περιοχή της Αττικής από το βράδυ του Σαββάτου οπότε και αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού. Η Κυριακή, θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, στη μεγαλύτερη διάρκειά της, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και αυξημένο τον κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα και γι αυτό θα πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας , να ελέγξουμε τις υδρορροές και τα φρεάτια και να περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Η περιοχή της Αττικής χρειάζεται προσοχή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οπότε και τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ γενικότερη βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα