back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» θα είναι διαθέσιμο γύρω στις 15 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες , θα περιέχει προϊόντα όπως κρέατα και γλυκά, ενώ εξετάζεται αν σε αυτό θα προστεθούν και τα αναψυκτικά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης στην ΕΤ1.

Για το «καλάθι του νοικοκυριού» ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχει συγκρατήσει τις τιμές και σε προϊόντα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό ενώ πρόσθεσε ότι ενδεικτικό της ανάγκης των καταναλωτών να βρουν τα φθηνότερα προϊόντα, είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι επισκέπτονται την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.

Η Πολωνία, που διοργανώνει στις αρχές Δεκεμβρίου την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, ανακοίνωσε χθες ότι αρνήθηκε την είσοδο στο έδαφός της του Σεργκέι Λαβρόφ. «Αναμένουμε από τη Ρωσική Ομοσπονδία να επιλέγει τα μέλη της αντιπροσωπείας της σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της εκ περιτροπής προεδρίας του οργανισμού, που ασκεί φέτος η Βαρσοβία. Η απόφαση της Πολωνίας είναι προκλητική και δεν έχει προηγούμενο», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η ρωσική διπλωματία. «Η Βαρσοβία όχι μόνο δυσφημίσθηκε με αυτόν τον τρόπο, αλλά επέφερε και ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στο κύρος ολόκληρου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ

Tο υπουργείο Οικονομικών αποσύρει όσες οικονομικές ενισχύσεις έχει δώσει στην Κιβωτό του Κόσμου, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση που αφορά καταγγελίες για ασέλγεια σε παιδιά από το ίδιο άτομο και τουλάχιστον τέσσερεις καταγγελίες για βιαιοπραγία εναντίον του και τις οποίες διερευνά η Εισαγγελία ανηλίκων. Τη δήλωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι οι καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών είναι συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Την ίδια ώρα νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» βγαίνουν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας 18χρονος καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού σε δομή της «Κιβωτού» στα Ιωάννινα, στην Πωγωνιανή, όταν ήταν 13 ετών και φιλοξενούνταν εκεί.

Στο μεταξύ, Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών και το μήνυμα, “Ας μην αφήσουμε κανέναν να τους χαλάσει το παιχνίδι”, στέλνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με βίντεο που ανήρτησε στα social media.

Αύριο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών ο ΑΘΗΝΑ 9,84, προτάσσοντας την ανάγκη να ακουστούν και να προωθηθούν τεκμηριωμένες προτάσεις που αφορούν στην παιδική προστασία καθώς και στη στήριξη των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά. Έτσι φιλοξενεί μέσα από τις αυριανές εκπομπές του απόψεις εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, κοινωνικών δομών και οργανισμών και ενημερώνει για όλες τις σημαντικές πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε ως κοινωνία προκειμένου να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά.

Mε τους δύο αστυνομικούς από την Λευκάδα που χειριστήκαν με ευαισθησία και ανθρωπιά υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στο νησί συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε ανάρτησή του στα social media ο Υπουργός αναφέρει τα εξής: «Είναι από τις ανθρώπινες στιγμές που ξεχωρίζουν. Δύο αστυνομικοί πρώτης γραμμής στη Λευκάδα, χειρίστηκαν μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, αλλά δεν έμειναν στα τυπικά. Ο Υπαστυνόμος Β’ Παναγιώτης Παππάς και ο Αστυφύλακας Κοσμάς Κίτσος, έκαναν τα γενέθλια της 5χρονης κόρης της οικογένειας, χάρισαν δώρα στην ίδια και τις δίδυμες 7χρονες αδερφές της Χαίρομαι γιατί έχουμε πολλούς τέτοιους αστυνομικούς, πρότυπα για δράση σε δύσκολες εποχές»., συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ μπαίνουν οι βραχυχρόνιες ενοικιάσεις ακινήτων, τύπου Airbnb, με στόχο να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προγραμματίζει μπαράζ ηλεκτρονικών διασταυρώσεων και ελέγχων σε χιλιάδες φορολογούμενους που λαμβάνουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

94 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο περισυνέλλεξαν σήμερα παραπλέοντα σκάφη στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου. Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, για αύριο, που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα