back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τους μαθητές και τις μαθήτριες έξι Μειονοτικών Σχολείων του Νομού Ροδόπης υποδέχθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με τα παιδιά και τους δασκάλους τους για τη λειτουργία των σχολείων, τις επιδόσεις των μαθητών και τα αιτήματα που έχουν όπως την ενίσχυσή τους με καθηγητές πληροφορικής και εικαστικών.

“Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία διαβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης ,μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ,που ανοίγει παράθυρο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις εργασίες τους, καθώς έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί μέχρι τα τέλη του έτους ,για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους .

Σε νέο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις 13 Δεκεμβρίου ,δυο μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ,καθώς δεκαπέντε κράτη -μέλη, μεταξύ τους κι η Ελλάδα, αντέδρασαν στην πρόταση της Κομισιόν για πλαφόν στα 275 ευρώ ανά ΜWh

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την προστασία της πρώτης Κατοικίας.

Yποκρισία καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση της Ιωάννας Κολοβού, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

“Η διαδικασία του πλειστηριασμού ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2019 μαζί με άλλους πλειστηριασμούς που έγιναν επί εποχής σας. Σας αρέσει δεν σας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα”, υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2018-19, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.

“Επί 4 ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης διαστρεβλώνουν συνειδητά τα λόγια μου και το νόημα τους. Είπα πολύ ξεκάθαρα ότι σε κανονικές συνθήκες μπορούν να υπάρχουν πλειστηριασμοί. Όμως όταν δεν υπάρχουν κανονικές συνθήκες, μια σοβαρή κυβέρνηση παρεμβαίνει και μοιράζει το κόστος μεταξύ των τραπεζών, των δανειοληπτών και του κράτους”, απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πρόσθεσε ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας τελείωσε στα τέλη του 2019 και ότι η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τις εικόνες στο σπίτι της κ Κολοβού.

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την ακρίβεια για να έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, παρουσιάζοντας και την τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Στις 60 ημέρες έχει μειωθεί ο μέσος χρόνος έκδοσης των συντάξεων, χαμηλότερος σε σχέση με χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου. Οπως είπε “οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς κύριες συντάξεις -εκτός διεθνών και ανελαστικών- έχουν σχεδόν μηδενισθεί, ενώ σειρά έχουν οι εκκρεμείς επικουρικές, οι διεθνείς συντάξεις και τα εφάπαξ”.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσακλόγλου και στην απόσυρση του άρθρου 32 του νομοσχεδίου, αναφορικά με την παραχώρηση ακινήτου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα σε συνέχεια των καταγγελιών που διατυπώθηκαν σε βάρος της MKO».

Στο «μικροσκόπιο» και τρίτη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες , αφορά ανήλικο και προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού, ενώ μέλημα της Εισαγγελίας Ανηλίκων τώρα είναι να διασταυρωθεί και να πειστεί να προσέλθει στη Δικαιοσύνη το παιδί για το οποίο έγινε η συγκεκριμένη αναφορά.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία δύο πρώην εργαζόμενοι στην Κιβωτό του Κόσμου ,ενώ ο πατέρας Αντώνιος δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης όποτε του ζητηθεί. Ταυτόχρονα με τη διερεύνηση των καταγγελιών για κακοποιήσεις, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για τα οικονομικά της οργάνωσης, στην οποία συμμετέχει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ηλεκτρονική επίθεση και αφαίρεση χρημάτων από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς καταγγέλλει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη ,με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ στο γραφείο της μετέβη κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

O Eμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τις τελευταίες επιθέσεις της Ρωσίας στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

“Κάθε επίθεση εναντίον υποδομών αμάχων συνιστά έγκλημα πολέμου και δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη. Η στρατηγική της Ρωσίας είναι να αποκαρδιώνει τους Ουκρανούς που μάχονται”, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Σε εξέλιξη η 5η ημέρα του Μουντιάλ του Κατάρ. Ελβετία-Καμερούν 1-0, Ουρουγουάη-Νότια Κορέα , Πορτογαλία-Γκάνα 3-2 , ενώ αυτή την ώρα ξεκινάει το παιχνίδι Βραζιλία-Σερβία.

Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, έχουμε τζάμπολ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άλμπα Βερολίνου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου

16 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα