back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κ. Τζαβάρας: Δεν θέλω να γίνω αντάρτης, δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα ανατρέψει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς

Διαβάστε επίσης

Για την αντικατάστασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις υποκλοπές, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ , Κωνσταντίνος Τζαβάρας, διαψεύδοντας μεταξύ άλλων τις διαρροές περί αιτήματος παραίτησης από τον ίδιο και τις αναφορές περί προσωπικού προβλήματος υγείας.

«Δεν είμαι πρώην μέλος της Επιτροπής, εξακολουθώ να είμαι τακτικό μέλος», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι αντικαταστάθηκε «μετά από συνεννόηση με τη ΝΔ προκειμένου να μην διαταραχθεί η οριακή πλειοψηφία που υπάρχει στην Επιτροπή».

Σχετικά με τις διαρροές για την κατάσταση της υγείας του και ότι δεν ήταν σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του, εμφανίστηκε ενοχλημένος λέγοντας: «Κάποιοι έκριναν ότι έπρεπε να πουν ότι εγώ ζήτησα να αντικατασταθώ για λόγους υγείας. Αυτό παραπέμπει σε κάποιες άλλες σελίδες της πολιτικής ιστορίας, ενδεχομένως και άλλων χωρών και σε συγκεκριμένες συμπεριφορές απέναντι σε όσους έχουν διαφορετική άποψη».

Παράλληλα, κατηγόρησε την ΕΡΤ καθώς, όπως είπε, μετέδωσε ότι ήταν ασθενής ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει απευθείας με δημοσιογράφο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης εξηγώντας του τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Δεν θέλω να γίνω αντάρτης , κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με την κοινοβουλευτική μου κουλτούρα. Δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα ανατρέψει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει πως εκτιμά ότι θα έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη, τόνισε: «Η βασική κατεύθυνσή της θα πρέπει είναι αυτή της διερεύνησης τυχόν διάπραξης εγκλημάτων όπως σύσταση, λειτουργία και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης η οποία έχει ως σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων που αφορούν στην παραβίαση των διατάξεων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς και η προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών. Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες».

Σχετικά με τη πρόσφατη τοποθέτησή του που προκάλεσε ενόχληση στους κόλπους της Δικαιοσύνης ότι ”από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στην δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση” αλλά και ότι ”το βάρος της απόδειξης δεν το έχει ο δημοσιογράφος αλλά ο εισαγγελέας και ο δικαστής’, ανέφερε: «Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανταποκρίθηκε αμέσως στη δήλωση αγωνίας που έκανα. Δεν ήταν απαξιωτική κατά των δικαστικών θεσμών. Πάντως, εγώ θα ήθελα να απαξιωθώ μέσα από τα αποστομωτικά αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας και εύχομαι να μην απαξιωθώ όπως συνέβη από την κατάληξη της δικαστικής έρευνας για τα μαύρα ταμεία της Siemens».

Και πρόσθεσε: « Παρά το γεγονός ότι φέρονται να είναι υπό παρακολούθηση και μέλη του δικαστικού σώματος, δεν έχω δει μέχρι σήμερα καμία ανακοίνωση από τις Ενώσεις των Εισαγγελέων αλλά και από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι μείζον ζήτημα το ότι φέρονται να παρακολουθούνται εισαγγελείς και μάλιστα όχι τυχαίοι εισαγγελείς, ο προϊστάμενος της οικονομικής εισαγγελίας, άρα μπορεί κάποιο κέντρο, παρακολουθώντας την προσωπική του ζωή, να τον εκβιάζει . Δημιουργείται μείζον ζήτημα στην λειτουργία της δικαιοσύνης και δεν βλέπω κανέναν να διαμαρτύρεται».

Τέλος, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να έρθουν όλα στο φως, επισήμανε: «Προσωπικά, δεσμεύομαι από την αρχική δήλωση του Πρωθυπουργού ότι υπήρξε λάθος σε αυτό το ζήτημα , δέχτηκε τις παραιτήσεις κάποιων στελεχών και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Γι’ αυτό το φως αναλαμβάνει πλέον η Ανεξάρτητη και αμερόληπτη Δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα