back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέος ιερέας στους Αγ. Ισιδώρους του Λυκαβηττού μετά το πόρισμα για τα δήθεν θαύματα

Διαβάστε επίσης

Νέος ιερέαςπροερχόμενος από τη Μονή Πετράκη, ιερουργεί πλέον στους Αγ. Ισιδώρους του Λυκαβηττού από όπου εκδιώχθηκε ο π.Δημήτριος Λουπασάκης , γνωστός για την αθρόα παραγωγή “θαυμάτων” τα οποία όπως υποστήριζε ο ίδιος, πραγματοποιούσε. Η αναχώρηση του π. Δημήτριου ακολούθησε την επιστολή που του απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμος ζητώντας του να μετακινηθεί σε Μονή της Βάρης μαζί με δυο νεαρούς μοναχούς που στήριζαν την δράση του.  Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιείτο άμεσα η λήψη μέτρων τόσο από την Εκκλησία όσο και από τις Αρχές, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Την απομάκρυνση του παπά Δημήτρη Λουπασάκη, από τους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, εισηγήθηκε  η Ιερά Σύνοδος, μετά την ιστορία με τα υποτιθέμενα «θαύματά» του.

Η Ιερά Συνοδος έδωσε διορία στον π. Δημητριο να φυγει από τους Αγιου Ισιδώρους μετα από το πόρισμα-καταπέλτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που «έδειξε» σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο.

Ο ιερέας ισχυρίζεται ότι πραγματοποιούσε θαύματα χάρη σε έναν σταυρό- κειμήλιο από τους Ιερούς Τόπους . Τα «θαύματα» αυτά όμως δεν ήταν παρά μια απάτη, συμφωνα με την Αρχιεπισκοπή η οποία σε πόρισμά της να κάνει λόγο για “αγυρτεία”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα