back to top
17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μ. Κατρίνης: Οι πολίτες πρέπει να μάθουν ποιοι έστησαν παρακρατικό μηχανισμό χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ

Διαβάστε επίσης

Για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών κατηγόρησε την κυβέρνηση  ο Βουλευτής Ηλείας και επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, επισημαίνοντας ότι με τη στάση που τηρεί έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα όχι μόνο στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό αλλά και διεθνώς.

«Υπάρχει μια συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο σκοτάδι σε αυτήν τη νοσηρή υπόθεση. Προφανώς , διαφωνούμε ριζικά με το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια. Επίσης, στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν κλήθηκαν εκείνοι που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν στενές σχέσεις και με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και με τον ανιψιό του πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια επιχείρηση συσκότισης και συγκάλυψης της υπόθεσης από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία θεωρεί ότι το νομοσχέδιο που φέρνει προς συζήτηση, θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ», υπογράμμισε.

Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει εξ αρχής ζητήσει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση , τονίζοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να μάθουν ποιοι ήταν εκείνοι που έστησαν αυτόν τον παρακρατικό μηχανισμό χρησιμοποιώντας την ΕΥΠ όχι για λόγους εθνικής ασφάλειας αλλά για να παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους».

Υπενθύμισε δε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προέτρεψε όλους όσοι θεωρούν ότι παρακολουθούνται να προσφύγουν και εκείνοι στη δικαιοσύνη.

Σχετικά με τη διαφοροποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου από τη συνολική στάση του κόμματος έναντι του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ και ο οποίος δεν υπέγραψε το έγγραφο αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, εκτίμησε ότι δεν τίθεται κάποιο ζήτημα, προσθέτοντας ότι σύνολο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταψήφισε την προσπάθεια αποδόμησης του ΕΣΥ.

Ως προς το θέμα λειτουργίας των τραπεζών, ανέφερε: «Δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο προεκλογικά ότι οι τράπεζες λειτουργούν με ασύδοτους όρους χωρίς η κυβέρνηση που τις εποπτεύει να τους τραβάει το αυτί εκεί που πρέπει, δηλαδή στο θέμα της ρύθμισης των δανείων, της προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και της χορήγησης δανείων, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν αλλά και δίχως να υπάρχει μια σοβαρή αλλαγή στην πολιτική των επιτοκίων όπου παρατηρείται μεγάλη απόκλιση σε σχέση με την ΕΕ».

Σ αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει μια δέσμη προτάσεων που αφορούν ένα διαφορετικό μοντέλο ρύθμισης οφειλών το οποίο, ωστόσο, όπως είπε «δεν θα αρέσει στις τράπεζες γιατί μεταξύ άλλων περιλαμβάνει προστασία της πρώτης κατοικίας, πολλές δόσεις καθώς και το δικαίωμα στον δανειολήπτη να αγοράζει το δάνειο του πριν το πουλήσει η τράπεζα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα