back to top
18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.7 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δ. Χρυσικού: Ήθελα να υπάρχει ειλικρίνεια σε σχέση με τον καρκίνο μου απέναντι στον κόσμο που με βλέπει

Διαβάστε επίσης

Η δημοφιλής ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, άφησε για λίγο τη … «Γη της Ελιάς» και βρέθηκε στην φιλόξενη ραδιοφωνική συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Μαζί με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, συζήτησαν για το λεύκωμα που δημιούργησε το περιοδικό ”Κοίτα’‘ με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωση σχετικά με την μεταμόσχευση μυελού των οστών, καμπάνια στην οποία συμμετείχε και η ίδια μαζί με άλλους 109 συναδέλφους της.

Όλοι μαζί, φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της ζωής, κόντρα σε κάθε στερεοτυπικό κατεστημένο που ταυτίζει μια τέτοια εικόνα ενός ανθρώπου, με την αρρώστια.

 

φωτογράφηση: Πάνος Ζουλάκης

«Ήταν πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα, έχοντας υπάρξει καρκινοπαθής να συμμετέχω σε αυτήν την πρωτοβουλία. Αν υπήρχε ένας άνθρωπος που μπορούσε να απευθυνθεί σε άλλους ανθρώπους γνωρίζοντας εκ των έσω τι εστί καρκίνος, ήμουν εγώ. Έχω ζήσει όλη αυτή την κατάσταση και με την πτώση των μαλλιών μου. Ήθελα από την αρχή να τσαλακώσω την εικόνα μου, όταν νόσησα και έπρεπε να παίξω στην τηλεοπτική σειρά ”Η Γη της Ελιάς”. Ήθελα να υπάρχει μια ειλικρίνεια σε σχέση με τη νόσο μου απέναντι στον κόσμο που θα με έβλεπε», ανέφερε, περιγράφοντας τα συναισθήματά της από την δική της προσωπική μάχη με τον καρκίνο τον οποίο κοιτά κατάματα και αντιμετωπίζει με γενναιότητα, πείσμα και επιμονή.

Η Δώρα Χρυσικού, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση όλων των μορφών παιδικού καρκίνου και η στήριξη των παιδιών που νοσούν: «Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν εθελοντικά για το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», έχω διαπιστώσει πόσο δύσκολο είναι για τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τη ασθένειά τους, να το επικοινωνήσουν και να κατανοήσουν τι τους συμβαίνει, όπως ίσως θα μπορούσε ένας ενήλικας. Τα παιδιά πρέπει να χαίρονται και να παίζουν όχι να αρρωσταίνουν», σημείωσε με τρόπο που σε αφοπλίζει.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε παρά το γεγονός ότι το 2022 υπήρξε μια χρονιά- τομή για την έρευνα επάνω στον καρκίνο με σημαντικές ανακαλύψεις σε σχέση με φάρμακα και θεραπείες για συγκεκριμένες μορφές της ασθένειας, δυστυχώς, ακόμα η κοινωνία μας κοινωνία άγεται και φέρεται από την εικόνα.

«’Όσο η εικόνα δεν είναι κατακερματισμένη, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όλα πάνε καλά. Όμως αυτή η επίπλαστη χαρά είναι μια ψευδαίσθηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη ασθένεια και δυστυχώς δεν έχουν ανακαλυφθεί τρόποι για την απόλυτη ίασή της», πρόσθεσε, στέλνοντας όμως το δικό της αισιόδοξο μήνυμα: «Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά φάρμακα και νέες μεθόδους αντιμετώπισης και σε αρκετές περιπτώσεις ο καρκίνος αποτελεί μια ιάσιμη ασθένεια. Το κλειδί είναι η πρόληψη! Αν απευθυνθούμε εγκαίρως στον γιατρό, μπορούμε να τα προλάβουμε όλα», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα