back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στην έξοδο της Αττικής οδού προς Λαμία που παρέμενε κλειστή λόγω ακινητοποιημένου μεγάλου οχήματος.

Εν αναμονή της απόφασης του ανακριτή και του εισαγγελέα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης μετά την απολογία νωρίτερα του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά.

Συνθήματα έως αυτήν την ώρα για προφυλάκιση του αστυνομικού φωνάζουν συγκεντρωμένοι Ρομά έξω από τα Δικαστήρια.

Προηγήθηκαν τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο δικαστικό μέγαρο.

Την ίδια ώρα στη Δυτική Αττική σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί ακόμη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές όπου Ρομά προκαλούν επεισόδια. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη είναι από τις 10.00 το πρωί έρευνες σε Ζεφύρι, Μενίδι, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα Άνω Λιόσια με τη συμμετοχή δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές και συλλήψεις και θα γίνουν -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- ανακοινώσεις μετά το τέλος της επιχείρησης.

Νέα επεισόδια είχαμε τη νύχτα από ομάδες Ρομά σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα και Σχιστό Κορυδαλλού. Ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής έγιναν 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου αναφορικά με επέμβαση ελικοπτέρου για τον απεγκλωβισμό αστυνομικών δυνάμεων, που επιχειρούσαν χθες στην περιοχή του Ασπροπύργου, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

“Η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού είναι απολύτως καταδικαστέες. Η διοίκηση και οι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16 χρόνο συμπολίτη μας και ενημερώνουν συνεχώς την οικογένεια του για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του” δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με την επίθεση που δέχεται ο διοικητής και γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί -με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία- ο 36χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 28χρονου Ρομα μετά από διαπληκτισμό που είχαν στον καταυλισμό των Μεγάρων χθες το βράδυ. Ο επίσης Ρομά δράστης, φέρεται να πυροβόλησε τον 28χρονο στον θώρακα τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Με τις μαρτυρίες κατοίκων από το Μάτι οι οποίοι με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφουν όσα έζησαν θρηνώντας για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων συνεχίζεται η δίκη. Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του κατηγορούμενου δημάρχου Ραφήνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έθεσε θέμα αμεροληψίας του δικαστηρίου γιατί επέτρεψε την ανάρτηση των φωτογραφιών των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα. Η πρόεδρος της έδρας διέκοψε για λίγο τη συνεδρίαση και αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι για το δικαστήριο “δεν τίθεται κανένα ζήτημα γιατί ο καθένας από εμάς, όπως είπε, μπορεί να ασκήσει αμερόληπτος τα καθήκοντα του. Ακολούθως στο βήμα ανέβηκε η πρώτη μάρτυρας για σήμερα Μαγδαληνή Τσέκου ,η οποία στη φωτιά έχασε τον πατέρα της.

Με ομιλίες βουλευτών πραγματοποιείται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της βουλής, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ. Μετά το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγο και το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής αλλά και επί των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου.

Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Η ένταση κορυφώθηκε με αιχμή τις αιτιάσεις για παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται τη Δευτέρα, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για «το καλάθι του Αϊ Βασίλη».

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

 

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ τον Δεκέμβριο σε αστυνομικούς λιμενικούς και μέλη της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή ωραρίου τροφοδοσίας από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί, βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης στην Περιφέρεια Αττικής. Η πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση και θα ψηφιστεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Χριστουγεννιάτικο σόου με τους Backstreet Boys που γυρίστηκε αυτόν τον μήνα στο Λος Άντζελες, δεν θα προβληθεί από το ABC, σύμφωνα με το Variety. Η είδηση έγινε γνωστή μετά τη μήνηση που κατατέθηκε σε βάρος του τραγουδιστή του συγκροτήματος Νικ Κάρτερ για βιασμό 17χρονης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συγκροτήματος το 2001.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα