back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

A. Εξαδάκτυλος: Αναμένεται έξαρση των ιώσεων τους επόμενους μήνες

Διαβάστε επίσης

Για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για το ποιες ομάδες πληθυσμού είναι απαραίτητο να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι είναι μεν αδιαμφισβήτητο γεγονός, ωστόσο, επισήμανε πως η κατάσταση δεν είναι το ίδιο ανησυχητική όσο τα προηγούμενα δύο χρόνια της πανδημίας.

«Υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες τις ιώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά σε καμία περίπτωση δεν βρισκόμαστε στην περσινή κατάσταση όπου είχαμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας στην εντατική», ανέφερε.

Παράλληλα, συμβούλεψε τις ευπαθείς ομάδες και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν και με την 4η δόση για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Μόλις το ένα τέταρτο αυτής της πληθυσμιακής ομάδας έχει εμβολιαστεί ενώ θα πρέπει να κάνουν και το αντιγριπικό εμβόλιο με το οποίο έχουν εμβολιαστεί 2,5 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας. Αυτός ο αριθμός θα πρέπει να φτάσει τα 4 εκατομμύρια ενώ ίσως κάποιοι εξ αυτών χρειαστεί να εμβολιαστούν και δεύτερη φορά κατά της γρίπης», εξήγησε.

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι εξαιτίας της χαλαρότητας που παρατηρείται σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας και τη μη χρήση μάσκας, αναμένεται να υπάρξει έξαρση των ιώσεων τους επόμενους μήνες.

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιούς τους οποίους δεν είχαμε συναντήσει για περίπου δύο χρόνια. Επειδή ο ιός της γρίπης αλλάζει κάθε χρονιά, μας βρίσκει περισσότερο ευαίσθητους από ότι στο παρελθόν».

Σχολίασε δε ότι η έλευση των επικαιροποιημένων εμβολίων δεν αύξησε το ενδιαφέρον των πολιτών ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την αίσθηση μερίδας του πληθυσμού ότι η 4η δόση δεν προσφέρει επιπλέον προστασία.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα