back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Κοντογεώργης: Στόχος μας η στήριξη για όσο χρειαστεί, όσο το δυνατόν περισσότερων

Διαβάστε επίσης

 

«Με καθυστέρηση αποφασίστηκε από την ΕΕ η επιβολή πλαφόν στα 180 ευρώ στο φυσικό αέριο. Θα δούμε πως θα λειτουργήσει .. Είναι όμως μια πιο λογική η τιμή και μαξιλάρι ασφαλείας απέναντι στις πιέσεις» δήλωσε ο ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης στον Αθήνα 984.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό και την επιδότηση των τιμών για την ευρύτερη πλειοψηφία των νοικοκυριών, εκτίμησε ότι δεν συνιστά προεκλογική κίνηση, αλλά απόφαση που στοχεύει στην ενίσχυση των πλέον ευάλωτων, από κοινού με την εφαρμογή των σταθερών μέτρων για τις συντάξεις από το 2023, στο πλαίσιο των περιορισμών για διασφάλιση της δημοσιονομικής ισορροπίας. «Στόχος μας είναι να μπορούμε να στηρίζουμε για όσο χρειαστεί, όσο το δυνατόν περισσότερους» τόνισε.

Σε ερώτηση για την πορεία εκτέλεσης του κυβερνητικού έργου, στο μεσοδιάστημα έως τη διενέργεια των εκλογών, ο κ Κοντογεώργης διαβεβαίωσε πως «η δουλειά θα συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία ημέρα».

Υπογράμμισε ταυτόχρονα την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης. «Στο επόμενο 4μηνο θα διεξαχθούν αρκετοί διαγωνισμοί για επενδύσεις και κρατικές ενισχύσεις που συνδέονται με το Ταμείο, ενώ επίκειται η ολοκλήρωση νομοσχεδίων, ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τις εκλογές το σκέλος των κυβερνητικών παρεμβάσεων».

Για το αποτύπωμα του Qatargate και του σκανδάλου των παρακολουθήσεων καθ οδόν προς τις εκλογές, ο ΓΓ Συντονισμού της Κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της άμεσης διαλεύκανσης των υποθέσεων από τη δικαιοσύνη, περιγράφοντας -σε αντίθετη περίπτωση- «δημιουργία «κλίματος υπονόμευσης σε μια δημόσια σφαίρα που έχει ανάγκη από ψυχραιμία».

Όπως εξήγησε «είναι κρίσιμο να μπορούμε να συζητήσουμε ψύχραιμα στα επόμενα χρόνια τι συμφέρει την κοινωνία και με ποια κριτήρια θα γίνουν οι επιλογές της για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κοινού μας μέλλοντος».

Σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες, αφού επανέλαβε ότι αποτελεί προνομία του Πρωθυπουργού η ανακοίνωση του χρόνου προσφυγής στις κάλπες, ο κ Κοντογεώργης τόνισε: «Είναι απολύτως εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας, προκειμένου να υπάρχουν τα απαραίτητα περιθώρια κινήσεων σε ένα περιβάλλον προκλήσεων ή και κρίσεων. Η προγραμματική συμφωνία για το προοδευτικό μας σχέδιο-τη συνέχεια του οποίου θα παρουσιάσουμε άμεσα- είναι με τους πολίτες και σε αυτό θα επενδύσουμε. Ευχόμαστε η λαϊκή ετυμηγορία να είναι θετική για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Τέλος, σε ό,τι έχει αν κάνει με την επίτευξη καλών μισθών στο άμεσο μέλλον, έκανε λόγο για  «απολύτως εφικτό στόχο» ενώ επισήμανε πως «γι αυτό δεν αποφασίζει αποκλειστικά η κυβέρνηση, αλλά είναι ευθύνη της να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα