back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας από Ζάππειο: Άμεση προσφυγή στις κάλπες – Θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Πορεία προς το λαό με κεντρικό σύνθημα το δίλημμα «Δημοκρατία ή εκτροπή» ξεκινά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως η σημερινή κυβέρνηση δεν τίμησε την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός και με το σκάνδαλο των υποκλοπών κατακρεούργησε συνειδητά το κράτος δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Περιστέρι, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες.

Το στίγμα άλλωστε το έδωσε ο ίδιος με τη συνέντευξη του στο Ζάππειο την Τρίτη το μεσημέρι, τονίζοντας πως «μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από την Βουλή στο λαό», έχοντας προηγουμένως κάνει γνωστό πως ζητά διάλυση της βουλής και άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών, κάτι που εάν δεν το πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την κίνηση του αυτή σκοπεύει να αναλάβει και άλλες πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, ώστε να καταγγείλει την θεσμική εκτροπή από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών.

Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αποκατάσταση του κράτους δικαίου περνά μέσα από τις εθνικές κάλπες, γι’ αυτό στη συνέντευξη τύπου εξήγησε πως στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι πρώτο κόμμα για να σχηματισθεί κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Από τις απαντήσεις του άφησε να εννοηθεί πως εάν επανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ η σκοτεινή υπόθεση των υποκλοπών δεν θα μείνει ατιμώρητη, προϊδεάζοντας για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με στόχο την αναζήτηση και ποινικών ευθυνών.

Εν τω μεταξύ, δεν έκρυψε την ενόχληση του για τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε στις επισημάνσεις που έγιναν από την Κουμουνδούρου για το εάν η ενδεχόμενη σύμπραξη του με τη Νέα Δημοκρατία είναι αποτέλεσμα εκβιασμού. Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος θεωρούσε πως κάποιοι αποπειράθηκαν να τον παγιδεύσουν για να τον θέσουν σε ομηρία ή να τον εκβιάσουν.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε «αθλιότητες» τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με προνομιακές σχέσεις του προέδρου της ΑΑΔΕ Χ. Ράμμου με τον ΣΥΡΙΖΑ που στο τέλος θα τον οδηγήσουν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Πρόκειται για δολοφονία χαρακτήρα απέναντι σε ένα κρατικό λειτουργό που κάνει έντιμα τη δουλειά του» ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ίδια συνέντευξη ζήτησε την παραίτηση και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με αφορμή τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για συγγενικό του πρόσωπο.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα