back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στο κέντρο της Αθήνας για τη διεξαγωγή του 8ου Lycabettus Run.

Από τις 9.30 το πρωί και από τους δρόμους που θα διέρχονται οι δρομείς, θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, 3w.athina984.gr

110 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, με 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, πέντε τόνους ιατρικό υλικό, πάνες για μωρά και είδη προσωπικής υγιεινής μεταφέρονται σήμερα με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής στην Τουρκία. Η μεγαλύτερη έως τώρα ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους γείτονες συγκεντρώθηκε με την συνδρομή της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.. Η αναχώρηση της αποστολής έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο μεταξύ, Τουρκία και Συρία θρηνούν μέχρι στιγμής περισσότερους από 46.400 νεκρούς από τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, χιλιάδες ακόμη παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια, ενώ σε συνθήκες εξαθλίωσης, χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, ζεστά ρούχα και επαρκή σίτιση ζουν εκατομμύρια κατοίκων στις σεισμόπληκτες περιοχές. Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε χθες αργά το βράδυ στην Κεντρική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

‘’Μοναδική διαφορά μας με τη γείτονα Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ… στο πλαίσιο της πιστής τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας’’ επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι της Αθήνας, καλωσορίζοντας ωστόσο την αλλαγή ρητορικής της Άγκυρας.

Νωρίτερα με δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι «πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των διμερών σχέσεων και να μην περιμένουμε άλλη καταστροφή για να δουλέψουμε μαζί». Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξάλλου, ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια την Ελλάδα για την άμεση στήριξη και αλληλεγγύη, τις δραματικές ώρες μετά τον φονικό σεισμό που ισοπέδωσε 11 τουρκικές επαρχίες, ενώ επεσήμανε ότι ο Νίκος Δένδιας – τον οποίο αποκάλεσε ‘’φίλο’’- ήταν ο πρώτος υπουργός εξωτερικών που επισκέφθηκε τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Στα Ιωάννινα μεταβαίνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Δημάρχου της πόλης, Μωυσή Ελισάφ. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι, στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων.

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους μικρούς καρναβαλιστές απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων σε μια λαμπερή γεμάτη κέφι, μουσική και πολλές εκπλήξεις αποκριάτικη γιορτή. Στο Ζάππειο από τις 11 το πρωί μέχρι της δύο και μισή μετά το μεσημέρι, με Face-painting, ζογκλέρ, μάγους και φαντασμαγορικά show και πολλές εκπλήξεις υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου. Αναλυτικά όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w.athina9.84.gr

Στην αθλητική επικαιρότητα Για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Στις 4 Λαμία – Ολυμπιακός , 7.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός και στις 8 και μισή ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Χθες Παναθηναϊκός- Βόλος 2-0 και Αστέρας Τρίπολης- ΠΑΣ Γιάννινα: 1 – 1

Στο μπάσκετ Ολυμπιακός και Περιστέρι αναμετρώνται στις 7 και τέταρτο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι είναι 8 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα