back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με τη φράση: Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους» διοργανώνει σε λίγη ώρα σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν σε λίγη ώρα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στην Κατερίνη συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 34χρονη Αθηνά Κατσάρα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, η οποία επέβαινε στη μοιραία αμαξοστοιχία. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 52 από τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 48 τραυματίες εκ των οποίων οι επτά, σε κρίσιμη κατάσταση.

Νέα 48ωρη απεργία από αύριο αποφάσισαν οι σιδηροδρομικοί απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς της Αττικής να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Κυριακής, στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα.

Στις καταγγελίες για τραγικές ελλείψεις στο Τραμ απαντά η ΣΤΑΣΥ. Τονίζει ότι «στο δίκτυο του Τραμ είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί σύστημα τηλεματικής, συνδεδεμένο με το σύστημα οδικής κυκλοφορίας, που δίνει προτεραιότητα στο Τραμ και ενημερώνει το Κέντρο Ελέγχου για την ακριβή θέση των οχημάτων. Το σύστημα παράλληλα ενημερώνει τον επιβάτη κατά την παραμονή του στη στάση για τους χρόνους άφιξης των συρμών και αναμονής. Σε περιπτώσεις τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος, το Πρωτόκολλο Λειτουργίας προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες, που ακολουθούνται από τους άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους ηλεκτροδηγούς της ΣΤΑ.ΣΥ.».

Να αναλάβουν μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί καλεί τα μέλη της η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της. «Η τραγωδία στα Τέμπη αναδεικνύει, με οδυνηρότατο τρόπο αυτή τη φορά, τα δομικά προβλήματα που μαστίζουν τα ελληνικά ΜΜΕ. Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους δεν είχαν την κάλυψη που αναλογούσε στην σοβαρότητα του ζητήματος και τα λίγα, αλλά υπαρκτά, ρεπορτάζ δημοσιογράφων, ΜΜΕ και ερευνητικών δημοσιογραφικών ομάδων δεν αναπαρήχθησαν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος εννέα πολύ γνωστών δικηγόρων διέταξε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Ζήσης Κωνσταντίνου. Ο πειθαρχικός έλεγχος αφορά σε τηλεοπτικές εμφανίσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και τα ερευνόμενα αδικήματα είναι “αθέμιτη διαφήμιση” και “παραβίαση μυστικότητας της προανάκρισης”.

Μήνυμα ότι το κόμμα της θα αποχωρήσει από την συμμαχία των κυριότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης θεωρείται η σημερινή δήλωση της επικεφαλής του εθνικιστικού Καλού Κόμματος (IYI) της Τουρκίας Μεράλ Ακσενέρ η οποία διαφωνεί με την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου και δηλώνεί ότι η συμμαχία των ‘Εξι δεν αντανακλά πλέον την εθνική βούληση. Πάντως σε περίπτωση που αποχωρήσει αναμένεται να ωφελήσει τον Νταγίπ Ερντογάν καθώς αδυνατίζει το μέτωπο εναντίον του.

Καιρός

Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται αύριο στην Αττική με βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα